Poverenica apelovala da se stanovnicima romskog naselja na Čukarici obezbede adekvatni uslovi za život

Ostavite komentar


  1. pošto mislim da “nema besplatnog ručka“, da čovek ne može da očekuje da mu standard i komfor padne s neba ili niotkuda, uvek se mislim šta to Romi rade da poboljšaju svoj status, osim što neka udruženja pričaju o položaju Roma? Pomenuli ste “humanost, solidarnost, i toleranciju prema Romima“. Da li i Romi to pokazuju prema svojoj okolini? Ili ne smete da prođete delom grada gde su Romi većina da ne bi bili prebijeni? Što se tiče dostojanstvenih uslova za život, ne zaboravite da i mnogi članovi većinskog naroda žive i bez vode i bez struje u kućicama koje prokišnjavaju. Nisam primetio da postoje udruženja koja se bore za njihove interese. I objavite moj komentar, a ne samo vesti blage za uši.

  2. Osim praznog teoretisanja da li je poverenica Janković ponudila i neka konkretna rešenja? Verovatno ne, jer nije njena nadležnost da bude konkretna. To je moj utisak svaki put kada sam pokušala da iz njene priče, na tv-u, u tekstovima na portalima saznam šta će ona uraditi u vezi sa bilo kojim aktuelnim problemom i kakvi su rezultati njenog delovanja. Praznina. Učinak ne postoji.

  3. А да ли си размишљала да би они сами могли да пораде на обезбеђивању адекватних услова за живот?

Ostavite komentar


Društvo

Naslovna strana

Naslovna strana za 11. i 12. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Zoran Panović, novinar

Mislim da bi bilo krajnje pošteno i odgovorno da se ljudi koji zaista vole Danas učlane u Klub čitalaca Danasa.