Poverenik podneo prijave protiv dvojice advokata zbog sumnji na zloupotrebe

Ostavite komentar


  1. Sta su oni krivi? Jel se placa penal ako ne das informaciju? Jel po zakonu? Jeste. I treba da vas šure pametni ljudi kad ste glupi.

  2. Ne mogu da verujem da podnosi krivičnu prijavu zbog toga što je izgubio pred Upravnim sudom. Liči na osvetu.

  3. Najbolji „biznisi“ u Srbiji su uvek vezani za budzet, na ovaj ili onaj nacin. Šikanozno traženje info od javnog značaja radi naplate adv troskova ako se ne odgovori, ne sluzi na cast nikome, baš kao ni nekompetentnost onih kojima je tesko da odgovore – polupismenih i bahatih partijskih kadrovika. Vlast bi ipak trebalo prvo sebe da popravlja, a ne da kuka na „zle“ advokate, kao da je baš uvek u pita ju zloupotreba?!

  4. Znači. nisu problem oni koji ne daju informacije koje su po zakonu dužni da daju, već su problem oni koji te informacije traže…
    A ako ćemo njegovom logikom, kada će da se pokrenu krivični postupci protiv izvršitelja i notara. Koliko su oni novca naplatili (čitaj: izvukli ili oteli) od građana? Ili se vaći samo kad je državni novac u pitanju?

  5. U Svilajncu postoje namestajke podplacivanje advokata I namestanje predleta molim vas recite mi kako je moguce da osoba pokloni novac a onda tuzi i preokrene pricu u svoju korist kupi Lazne svedoke. Verovatno i sudiju Moje se nista ne vazi i stigli do izvrsitelja koji treba da zapleni imovinu dali je to u redu

  6. Problem je to što advokati koji „pilećare“ namerno zatrpavaju državne organe sa ogromnim brojem zahteva, na stotine nedeljno, zakonski rok za postupanje je kratak 8-15-30 dana. Kako je manjak zaposlenih u državnim firmama, ulazi se u docnju i podnose zahteve zbog ćutanja administracije, u prevodu opterete budžet za 24000 dinara po zahtevu. Tu cifru plaćamo SVI kroz poreze i razne dažbine …Rešenje: promeniti tu zakonsku odredbu!

  7. Ni sudije nisu nists bolje (sa jako retkim izuzecima o postojanju intrgriteta bez korupcije), pa nikome i nikada nisu odgovarali. Posebno je jadno kada se oglase htenjem da unidtr jednu stranu, i kada sami krse i po svojim potrebama menjaju zakone.

Ostavite komentar


Društvo

Naslovna strana

Naslovna strana za 3. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Tatjana Mandić Rigonat, pozorišna rediteljka

U ovoj medijskoj prašumi dezinformacija, poluinformacija, laži i propagande u kojoj živimo, Danas je list koji piše u našem interesu, interesu građana.