Poverenik: Praćenje kontakata zaraženih korona virusom na osnovu blutut veze

Ostavite komentar


  1. Koja su ograničenja Bluetooth-a?

    Zvanične Bluetooth specifikacije kažu da je sedam(7) maksimalni broj Bluetooth uređaja koji se mogu povezati.

    Udaljenost ima domet od oko 10 metara(2.0) do 400m – noviji 5.0 Bluetooth standard.

    Bluetooth signal će raditi kroz zidove, ali i što je više predmeta koji se nalaze između uređaja, manji će opseg uređaja imati.

    Smetanje
    Bluetooth uređaji rade sa radio frekvencijom 2,4 GHz, što je ista nelicencirana frekvencija koju koriste mnogi drugi bežični uređaji. Ako mnogi uređaji na istom području koriste prostiranje i istezanje opsega, to može dovesti do ukupnih problema sa mrežom, jer se signali sudaraju, deformišu, i informacije moraju biti ponovo pozvane. Bluetooth signal je osmišljen tako da menja frekvenciju mnogo puta u sekundi da bi umanjio ovu smetnju, ali ako dovoljno uređaja pokušava da koristi isto malo rastezanje opsega, smetnje su neizbežne. Bluetooth 3.0, koristi se na uređajima kreiranim 2010, koristi spektar od 6-9 GHz, tako da će imati mnogo manje problema sa smetnjama.

    Zdravstveni problemi

    Zajednička zabrinutost za bazne stanice i lokalne bežične mrežne antene odnosi se na moguće dugoročne zdravstvene efekte koje izloženost RF signalima čitavog tela može imati. Do danas, jedini zdravstveni efekat iz RF polja identifikovan u naučnim pregledima povezan je sa povećanjem telesne temperature (> 1 ° C) izlaganjem veoma visokom intenzitetu polja koji se nalazi samo u određenim industrijskim postrojenjima, kao što su RF grejači. Nivo izloženosti RF baznim stanicama i bežičnim mrežama je toliko nizak da su porasti temperature beznačajni i ne utiču na zdravlje ljudi – ali sa planom iz novosti – predstavljenih 60% poluplacije koja aktivno zrači svoje uređaje to bi se moglo završiti pogrešnim testiranjem temperature(>38C !) na kontrolnim javnim punktovima.

    things-you-should-know-about-bluetooth-range
    what-are-the-limitations-of-bluetooth
    who.int/peh-emf/publications/facts/fs304/en/
    Radio spectrum pollution by countries

    1. Sve ovo je u potpunosti tačno. Treba dodati i nepouzdanost bluetooth konekcija i izloženost naših uređaja. Jednostavnija je upotreba GPS lokatora, a ujedno i bezbednija za uređaje.
      Ako ovu aplikaciju razvijaju „stručnjaci“ koji su bili nesposobni da naprave Excell tabelu za Batut, možete misliti kakvu će onda aplikaciju da nam uvale.
      Svakoga dana, u svakom pogledu, sve više napredno nazadujemo.

  2. Kancelarija za IT i e-upravu Vlade Srbije ne razvija nista jer nemaju cime da razvijaju – treba traziti na uvid sa kojim IT kompanijama saradjuju i gde su otisla sredstva iz budzeta. Time bi se otkrila jos jedna prevara u ispumpavanju sredstava za ovako budalaste projekte od kojih oni koji ih finansiraju, gradjani nemaju nikakvu korist. Ne mogu da verujem sta sam sad procitao.

  3. Znaci isti drzavni ucesnici kao za kovid19 bazu.
    Znaci PISI: PROPALO!

  4. Naucite iz gresaka drugih. Australija je probala istu stvar i bacila pare. Razmisljajte o tehnickoj sigurnosti i kompatibilnosti sa razlicitim OS-ima.

Ostavite komentar


Društvo

Naslovna strana

Naslovna strana za 30. april, 1. i 2. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Andrej Josifovski Pijanista, arhitekta i vizuelni umetnik

Danas čitam danas, da se ne bih osvrtao sutra.