“Odmrzavanje” vojnog roka bi oživelo i pojedina dela protiv vojske: Za izbegavanje obaveze i do osam godina zatvora

Ostavite komentar


  1. Obaveza služenja vojnog roka je još jedna u nizu budalaština „ekonomskog tigra“ kojom se zamajava narod

  2. Negde je bio objavljen plan obuke za novu vojsku. Cista pesadijska obuka ili jos bolje nekadasnje predvojnicka obuka. A nigde nema dronova koji ce biti jedino oruzje u sledecem ratu. Nasu vojsku treba da vode inzenjeri, informaticari, internet eksperti. Ratove ce voditi masine i vestacka inteligencija. Ziva sila je potrebna za osvajanja novih teritorija. Vojnik koji kopa rovove i cisti krug od pikavaca nije sposoban da opsluzuje tehniku koja treba da se bori protiv vestacke inteligancije.

  3. Ma upamtite vec jednom. Radikalima necemo vise davati nasu decu da ginu za njihove pokvarene ciljeve i tacka.

  4. Sprovedite anketu na uzorku mladih (27 ,,minus“ godina) pa ćete videti kakvo je raspoloženje. Niko od mladih iz mog okruženja nije za vraćanje vojnog roka. Ankete ne sprovodite na babama i dedama i shvatite da ovo više nije Jugoslavija!

  5. Zašto ne usmerite sredstva u profesionalnu vojsku? Odakle sada ova tema kada je budžet za 2024. godinu već usvojen? Živimo u eri matematike, fizike i hemije gde se ratovi dobijaju mozgom, a ne u rovovima. Živimo u eri gde dronovi i krstareće rakete istrebe ceo grad, a naše kasarne se uparložile u 90-im. Pokažite da niste infantilni i dajte malo zdrave logike. Ulažite u obrazovanje!

  6. Živeti kao pripadnik druge narodnosti u državi Srbiji-znači poštovanje njenih zakona. Kome se ne sviđa ide tamo gde mu je bolje Prava drugih niko ne ugrožava, ali poštovanje zemlje u kojoj živiš je svetinja!Veliki pozdrav!

  7. Eto penzioneri za šačicu hiljadama, za koje banjanje izabrali svog vođu kojeg volite više nego svog sina i više nego unuka svog. Izabraste vođu koje sinove i unuke posla po celom svetu da traže koru hleba a vas ovde Vučko čuva i bdije nad vama. Ovim zadnjim glasanjem izabrale da radi šta hoće. Da sinove i unuke sprema za ratove, da ih crna zemlja prekriva. Nesposobni političari vode ratove.

  8. Za razliku od Vučića, koji ne misli o interesima Srbije već samo o svojim, Kamberi pošteno radi za svoje glasače. Sviđalo se to nekome ili ne, Albanci su mlada nacija koje se homogenizuje i koja smatra da je potrebna albanska vlast i kontrola nad svim teritorijama gde žive Albanci, pa i tamo gde za sada nisu većina, od Kuršumlije i Leskovca pa do Janjine, Igumenice i Edese u Grčkoj ili Tuza i Bara u Crnoj Gori (isto radi Netaniahu). U tu svrhu i sa tim ciljem, nije prihvatljivo da mladi Albanci služe vojsku države Srbije, a jeste potrebno da Priština zove mlade Srbe na KiM da služe vojsku Prištine, jer šta god bude dobro je, ako neće moraju se iseliti sa KiM, a ako hoće, tada će postati popuna prvih borbenih redova. „Pa to je napravda pa stvarno?“. NE! To je logično i očekivano. Jedini način da se to promeni je smena Vučića. Ako treba, i ulicom.

  9. Iz licnog iskustva , a i zdravorezonski obavezan vojni rok ne. Ko hoce dobrovoljno , srecan mu put !

  10. Izvolite vi koji ste glasali za ovu vlast i vasa deca moja deca nece samo izvolite politicari saljite svoju decu i vi prvi toliko dugujete srbiji koliko dobro zivite

  11. Koliko se drugih nacionalnosti odazvalo za vreme ratova 90. Koliko je oficira i visokih oficira dezertiralo a bili su u JNA. Gde su sada veterani kako su tretirani sada nemaju spiskove veterana neznani ko su. Gde su deca političara bili tada i deca bogatasa. Treba pitati te mlade ljude da li zele ili ne da budu u vojsci. Političari prete svom narodu zatvorima a sami su eskivirali obavezu kad je bilo ratno stanje 90

  12. Osam godina za vojsku. Zgaziš čoveka nanogica. Da li samo meni ovo izgleda suludo?

Ostavite komentar


Društvo

Naslovna strana

Naslovna strana za 18. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Srđan Gojković Gile, muzičar

Pozivam sve one koji čitaju Danas da ga podrže tako što će se učlaniti u Klub čitalaca Danasa i tako podržavati nezavisno novinarstvo.