Požar u ataru sela Zaskovci, u blizini Babinog zuba na pirotskom delu Stare planine, ugašen je juče ujutro. Komandir Vatrogasno-spasilačke čete Policijske uprave Pirot Muroljub Ignjatovićrekao je da je požar lokalizovan posle dvanaest sati i da je na više od 100 hektara gorelo nisko rastinje i trava.

 On je istakao da je teren za gašenje požara bio veoma nepristupačan i da su zbog toga vatrogasci požar gasili ručno. „U poslednjih sedam dana na području opštine Pirot izbilo je oko pedeset požara, a uzrok većine je ljudski faktor.

Ministar poljoprivrede i šumarstva Saša Dragin apelovao je juče na poljoprivrednike da ne pale vatru na otvorenom prostoru, saopšteno je iz tog ministarstva. U saopštenju se podseća da je spaljivanje strnjišta zabranjeno zakonom. Brojevi telefona na koje građani mogu prijaviti odgovorne za paljenje vatre su Šumsko-lovne inspekcije kod ovlašćene osobe Radivoja Kaurina 063/319-190, Poljoprivredne inspekcije, Predragu Vukčeviću na 063/493-494, kao i u Upravi za šume, Vidosavi Jovanović063/ 8334-222.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari