U petak, 15. oktobra oko tri časa izjutra izgoreo je „čuveni“ noćni klub „Roleks“. Požarevačko vatrogasci su odmah došli i lokalizovali požar, tako da nije obuhvatio susedne objekte. O uzrocima požara zvanično se još uvek ništa nezna, kao niti kolika je materijalna šteta. U policiji su nam rekli da je istraga još uvek u toku i da veštaci utvrđuju uzrok požara i materijalnu štetu. Zbog svega toga požar u „Roleksu“ izazvao je veliku pažnju u Požarevcu. Ovih dana to je glavna tema u gradu. Svi imaju svoju verziju kako je došlo da poznati noćni klub izgori.

Najmanje je onih koji misle da je požar slučajno izazvan. Većinom njih misle da je podmetnut i da je on posledica sukoba bivšeg i sadšnjeg vlasnika. Posle medijskog nastupa Zorana Ivanovića-Roleksa gde je tvrdio da je on pravi vlasnik pomenutog lokala, a da ga je Aca Čolić uzurpirao i da sumnja da je on podmetnuo požar kako bi ga što više oštetio, jer uskoro očekuje da mu sud vrati lokal, pojavila se nova špekulacija kako je došlo do požara. Naime, nedavno je Gradsko veće u Požarevcu donelo odluku da se zabrani rad noćnih klubova u užem centru grada, kao i u prvoj gradskoj zoni i ubuduće noćni klubovi moći će da rade na obodu grada, kako njihov rad ne bi smetao građanima. Ovu odluku za desetak dana treba da usvoje odbornici u Gradskoj Skupštini. Kako smo čuli od ljudi iz tog miljea nedavno je menandžment „Roleksa“ nabavio opremu za novu sezonu u vrednosri od oko 10.000 evra. Pošto je donošenje odluke o zabrani rada noćnih klubova u centru grada bila izvesna, pogotovu što se pomenuti klub nalazi preko puta grdonačelnikove kuće, kako se priča, oni su tražili način kako da nadoknade štetu i izgubljenu zaradu. Sumnja se, da je planirano da se lokal zapali tako da izgleda kao slučajno, na taj način što su jedno duže vreme u lokalu ostavili uključeno i bez kontrole jedno grejno telo. Navodno, posle skoro nedelju dana neprekidnog rada došlo je do pregrejavanja pomenutog uređaja, koji je i izazvao požar.Kasnije kada se bude utvrdio uzrok požara pokušali bi da od osiguranja naplate štetu i izgubljenu zaradu. Kako smo čuli iz naših izvora šteta je oko 20. 000 evra, ali se ona samo odnosi na uništene tehničke uređaje. Kako kažu lokal ima mala oštećenja te je potrebno samo da se počisti i okreči kako bi, eventualno, mogao da počne sa radom.

Kako nezvanično saznajemo „sadašnji vlasnik“ „Roleksa“ Aca Čolić protiv „bivšeg“ vlasnika Zorana Ivanovića-Roleksa podneće krivičnu prijavu zbog uvreda i kleveta koje je izneo u nekoliko štampanih medija, kao i krivičnu prijavu za ugrožavanje sigurnosti.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari