Proteklog vikenda, od 5. do 7.aprila u mađarskom gradu Egeru, održano je Evropsko Prvenstvo u karateu u okviru SKDUN ( Šotoka Karate Do of United Nation ) asocijacije.


Za reprezentaciju Srbije nastupilo je i četvoro Požarevljana: Milan Grujić, Milan Lukić, Dimitrije Aleksić i Lazar Milošević koji su nastupali u borbama u konkureciji kadeta i juniora.

Lazar Milošević je zabeležio vrhunski sportski rezultat osvjanjem dve bronzane medalje u borbama pojednično i borbama ekipno. U srednjoj kategoriji juniora – 75kg, Lazar je na putu do medalje savladao predstavnike Bugarske i Rumunije i izgubio u polufinalnoj borbi od drugog predstavnika Srbije. Kao član tima Srbije u ekipnom nastupu, Milošević je dao veliki dobrinos osvajanju druge bronze, pobedama nad takmičarima iz Mađarske i Ukrajine i zabeležio poraz od takmičara Rumunije.

Lazar Milošević je osvajanjem dve medalje u juniorskoj konkurenciji, ostvario fantastičan uspeh i potvrdio svoj visok rejting u srednjoj kategoriji juniora. Nadamo se da će Milošević nastaviti sa odličnim rezultatima i u konkurenciji seniora.

Dobar nastup je imao i Milan Lukić koji je u pojedinačnoj konkurenciji zauzeo 5 mesto, dok je u borbama ekipno, kao član ekipe Srbije osvoio Srebrnu medalju.

Požarevljani su ostvarenim rezultatima nastavili koninuitet odličnih rezulata Karate Kluba „ Požarevac 92 „ na međunarodnoj sceni i najvili još bolje rezultate u budućem periodu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari