Pozitivnu sliku o EU ima 37, a negativnu 27 odsto građana Srbije

Ostavite komentar


  1. u Srbiji, ali i drugde , malo ko bi znao da napiše
    24 reda suvislog teksta „Šta je to EU“.
    /
    Uglavnom se daju odgovori kao MANTRE u dvetri reči.
    (Veće plate, radna mesta, sloboda kretanja),
    /
    A EU sve zajedno nije to.
    /
    I ovo ga administrator NEOBJAVI, kao ni druge odgovore,
    jer to ne odgovara mitološkom idealističkom liberalnom mantranju

  2. Rezultati istrazivanja su krajnje porazavajuci za Srbiju. Za razliku od vecine zemalja sireg okruzenja, u kojima je broj „pozitivnih“ znatno veci od „negativnih“, kod nas je obrnuto i to sa trendom daljeg pogorsanja. S druge strane, sve vlasti u poslednjih par decenija su cinile sve sto su mogle da gradjanima „ogade“ Evropu i njene vrednosti. Takvi sada trljaju ruke od zadovoljstva rezultatima istrazivanja. Konstantno zaglupljivanje naroda i svojevrsna „kretenizacija“ drustva su i doveli do toga da je gradjaninu EU dobra samo onda kada nesto poklanja i daje „za dzabe“, pa cak ni onda se to ne vrednuje na pravi nacin, dok se s druge strane velica autokrata iz Kremlja i njegova milostinja koju potom placamo kroz servisiranje, rezervne delove itd. Uz sve navedeno, ovdasnje vlasti ne cine dovoljno (ili nista) kako bi omogucili stanovnistvu da vidi kako se zivi u drugim zemljama, pa i onima ciji BDP nije mnogo bolji od domaceg. Ali u tim zemljama postoji vladavina prava i pravde a ne mafija i njeni nalogodavci u nereformisanim tajnim sluzbama. Zato ne treba cuditi zasto sve vise licimo na Erdoganovu Tursku i njoj slicne autokratske tvorevine u kome je sve dato u ruke „caru“ iako je „car go“.

  3. Занимљиво. Какви би били резултати анкете 1941-е у окупираном Београду. Вероватно слични. Ништа се изгледа не разликују виртуелне од стварних окупација.

  4. Нешто ми је ту сумњиво. У чланку кажу да су у анкету била укључена и малолетна лица старости 15 до 18 година. Пошто сви тинејџери на свету маштају о путовањима, авантурама и свом успеху у ‘великом свету’, јасно је да је проценат позитивног мишљења међу пунолетним особама нижи од 37%. Укључивање малолетних у анкету је очигледна манипулација, пошто они не би могли да гласају на евентуалном референдуму о уласку у ЕУ.

  5. Sta gradjani misle o EU vidite po tome gde odlaze da zive i rade….ja jos nisam upoznao porodicu sa prostora bivse SFRJ ili sada iz Srbije da su se iselili u rusiju ili kinu…tamo se uglavnom ide po sluzbenoj duznosti….mada ima nekih koji su se iselili u rusiji…porodica Milosevic recimo i njima slicni?

    1. Свети Петар се преселио у Рим, да ли је то знак да је био многобожац?
      Баталите приземну пропаганду, не иде вам.

  6. nastaviće da pada iz više razloga. najvažniji je da EU podržava vlast koja krši sve demokratske principe i koja je suštinski protiv EU samo to ne sme javno da kaže. Iz tog razloga ja sam vrlo blizu da iz proEU stava pređem u one neodređene i da mislim da je neutralnost rešenje za nas iako sam svestan da te nema veze sa realnošću jer svet više ne funkcioniše kao za vreme hladnog rata.

Ostavite komentar


Društvo

Naslovna strana

Naslovna strana za 29. april 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Igor Brakus, radijski voditelj

Kao što sam naziv kaže, ako danas ne saznamo ono što se dogodilo danas, već sutra će biti kasno.