Poziv za mlade da se prijave na radionice u okviru projekta „Čuvamo prirodu Istoka“ 1Foto: M. S / Danas

“Hajde da ove jeseni učinimo nešto dobro za sebe i svoju zajednicu! Ako želiš da se informišeš o ekološkim problemima u zajednici, kao i o načinima na koji se oni mogu rešiti i koje institucionalne mehanizme za to možeš da koristiš, a uz to te zanimaju društvene mreže, mediji, organizovanje kampanji u javnosti, pisanje, kreiranje saopštenja, fotografisanje i montiranje – prijavi se za učešće na projektu „Čuvamo prirodu Istoka“ koji se izvodi u saradnji sa udruženjem „Eko Istok“ iz Zaječara”, saopštavaju iz ove organizacije.

Kako oni navode, u okviru projekta, kroz kreativne radionice koje su prilagođene mladima, imaće priliku da se upoznaju sa omladinskim radom, aktivizmom i javnim zagovaranjem. Stečeno znanje moći će da primene u praksi kroz realizaciju aktivnosti koje doprinose rešavanju ekoloških problema u zajednici.

Program će se realizovati od početka oktobra do početka decembra, u periodu od dva i po meseca, uživo i onlajn, uglavnom vikendom, a radionice vodi polaznica NAPOR obuke za omladinske radnike i radnice, Jelena Anasonović Kuč.

Za učešće na programu mogu se prijaviti mladi koji žive na teritoriji opštine Zaječar, imaju između 16 i 30 godina i motivisani su da pohađaju program u celosti.

Program je besplatan. Ohrabruje mlade sa sela da se prijave na obuku. Mesta su ograničena, a prijave traju do 6. oktobra.

Projekat “Čuvamo prirodu Istoka” je nastao u okviru programa obuke za omladinske radnike/ce koju realizuje Nacionalna asocijacija praktičara/ki omladinskog rada – NAPOR u okviru projekta Nemačke razvojne saradnje “Perspektive za mlade u ruralnim sredinama u Srbiji” koji sprovodi GIZ u saradnji sa Ministarstvom turizma i omladine Republike Srbije.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari