Praznici u palićkom zoološkom vrtu: Potraga za crvenim jajima, zečići i hranjenje životinja 1Foto: J. Patarčić/Danas

Potraga za crvenim jajima, izlaganje zečića i javno hranjenje životinja, aktivnosti su koje je Zoološki vrt na Paliću pripremio za posetioce tokom vaskršnjih praznika.

Od petka do ponedeljka, za posetioce Zoo vrta na Paliću biće organizovano javno hranjenje životinja. Tako će svi zainteresovani moći da prisustvuju trenutku kada timaritelji hrane foke, mrkog medveda, majmune, eland antilope i kozice.

“Posetioci će moći da pitaju timaritelja sve što ih zanima o ishrani životinja, a takođe će biti u prilici da iz prve ruke vide koja je to vrsta hrane koju životinje vole da jedu. Po programu, hranjenje foke biće u 10 časova, mrkog medveda u 12 časova, majmuna u 14 časova, eland antilope u 16 časova, a kozica u 18 časova”, kaže Sonja Mandić, direktorka Zoološkog vrta na Paliću.

Sva četiri dana praznika biće izloženi i zečići u prostoru pored nove voalijere mrkog medveda, gde će posetioci imati priliku da ih vide izbliza, pomaze i fotografišu se sa njima.

Na dan Vaskrsa, u periodu od 10 do 17 časova, mališani će moći da učestvuju u potrazi za crvenim jajima koja će biti sakrivena na dečjem igralištu u okviru Zoo vrta.

“Na svakih sat vremena iznosiće se i sakrivati nova jaja, a deca će ona koja pronađu moći da zadrže i ponesu kući iz Zoo vrta”, dodaje Mandić.

Zoološki vrt na Paliću radiće i tokom praznika, svakog dana, od 9 do 19 časova.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari