Vučić: Predložiću da udžbenike iz srpskog, istorije i geografije piše država

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić

Ostavite komentar


    1. Slazem se. Vazno je da nasa deca uce korisne stvari i da budu upoznati sa istorijom svog naroda

  1. Malo mu je sto nama ispira mozak i truje narod preko medija i zadruga, sad ce i deci posaditi seme mrznje prema drugim narodima. Da li to doprinosi pomirenju u regionu, jel to put prema EU. Plasim se da ce i buduce generacije imati huligane velje nevolje i onakve tipove na stadionu sto dobacuju kao Ibrahimovicu. Da li je ovaj nas predsednik svestan sta radi i u kom pravcu vodi zemlju?

    1. Komentar ti je pun gluposti. Treba da se zna istina naše istorije a ne laž. Mržnju kod dece najviše mogu da usade roditelji . Skoro sve dolazi iz kućnog vaspitanja.

  2. Informacija za predsednika: udžbenici proističu iz programa, prave se na osnovu njih, a programe uveliko pravi država. Doduše, sad kad je on država, on valjda on treba i da pravi programe…

  3. To znaci da ce uzbenike pisati Danilo, posto je on drzava („napadi na Danila su napadi na drzavu*).

  4. Ne udzbenike treba da pises ti Vucicu posto se u sve razumes u medicinu ekonomiju sport prava istoriju ko ce onda da to uradi bolje od tebe.

  5. Држава мора да води рачуна о будућим генрацијама и њиховом образовању.

  6. Zašto samo te predmete? Što ne bi napisao i “državnu” matematiku hemiju, filozofiju pa i likovno?

  7. Ko god da pisao i kontrolisao udžbenike, ne smemo kao društvo da dozvolimo da naša deca ne izgrade kulturni identitet i kulturu pamćenja.

  8. A da neko objasni moronima kako se pišu udžbenici? Ko pravi programe? Neverovatno šta sve neće uraditi zarad samohvalisavosti! Izgleda da je shvatio da ga svi hvale jer moraju, a ne zato što tako misle!
    „Slažem se sa predsednikom“!!!! Hvala predsedniku, na inicijativu predsednika…. Samo mu podstičete bolest i kajaćete se kada zbog te boleštine i vi na kraju nagrabusite. Bolest, na žalost, ne bira. Što se više uvlačite, to postaje zahtevniji…Neće biti dovoljni da vam pertle vire kao sada… I pertle moraju unutra… A šta ćete posle?

  9. Imam dvoje dece koji su osnovci i jako mi je stalo da uče istroiju svoje zemlje koja je bogata i na koju smo ponosni onako kako treba.Isto je i sa geografijom.

  10. Najbolje je da istoriju, srpski, geografiju i muzičko piše Skupština Srbije, Palma, Dačić, Krkobabić Đani, Ceca, Rostičev, Kebara, Polja, Martinović, Orlić, …

  11. „Država“ već odobrava sve udžbenike, šta je tu sporno, čemu otvaranje bespotrebne teme?

  12. Ovaj decko je definitivno Vegeta. U sve se mesa? Jednog dana mi mozda izleti iz wc solje. Nikad se ne zna.

  13. Istorija me muci, jer su nam je cesto menjali, vreme je da u udzbenike stavimo istinu.

  14. Ja sam slab na srpski koji je izvestacen, jer se nije ranije ovo uradilo, ali nikad nije kasno. Idemo iz pocetka sve.

Ostavite komentar


Društvo

Naslovna strana

Naslovna strana za 25. april 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Zdravko Šotra, filmski režiser

Danas čitam danas, Danas sam čitao juče i sutra ću čitati Danas zato što je to sve što nam je ostalo od dnevne štampe.