Predsednik Skupštine grada Kragujevca Petrašinović ambasadoru Izraela u Srbiji čestitao jevrejsku Novu godinu 1Foto: Grad Kragujevac

Miroslav Petrašinović, predsednik Skupštine garda Kragujevca čestitao je njegovoj ekselenciji Jehelu Vilanu, amnasadoru Izraela u Srbiji jevrejsku Novu godinu – Roš Hašanu.

– U ime odbornika Skupštine grada Kragujevca i u lično ime Vama i pripadnicima Vašeg naroda čestitam jevrejsku Novu godinu, u veri i nadi da će, ona, u ova izuzetno izazovna vremena za sve nacije sveta biti godina razumevanja, praštanja i pomirenja. Mir, zajedništvo i saosećanje potrebniji su nam više nego ikad kako bi čovečanstvo nastavilo put razvoja kome nemerljiv doprinos daje jevrejska zajednica, čestitao je izraelskom ambasadoru praznik Petrašinović.

U svojoj današnjoj čestitci on je dodao da ambasada Izraela i grad Kragujevac, zahvaljujući dubokom poštovanju, prijateljstvu i negovanju istorije naših predaka, intenzivirali su i uspostavili saradnju koju mladim generacijama ostavljamo kao tekovinu prijateljstva i zaloga za budućnost, zbog čega je neizmerno srećan.

– Uz zahvalnost na svemu što su vaši preci, živeći na ovim prostorima učinili za Kragujevac i što Vi i Vaši saradnici činite danas, želim da Vam Roš Hašana donese radost, mir, uspeh i svaku ličnu, profesionalnu i porodičnu sreću, završio je Petrašinović svoju čestitku.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari