Božo Prelevicfoto FoNet Božana Pavlica

“Znao sam dobro Olivera Ivanovića i nikad mu Željko Mitrović nije bio prijatelj”, kaže za Danas advokat Božo Prelević, komentarišući izjavu Željka Mitrovića, vlasnika Pinka da mu je Oliver bio drug i prijatelj i da to nema veze sa marketing blokovima u kojima neko iznajmi termin.

Mitrović je tokom večerašnjeg TV duela na RTV-u rekao i da će „proveriti ko je iznajmio termin“ za jeziv spot o Oliveru Ivanoviću, a koji je prikazan na TV Pink pre nego što je u Ivanović ubijen na Kosovu.

“ Ne mora Mitrović da gleda ko je platio taj spot. Niko nije platio novcem spot, niti postoji stvarna faktura. Tim spotom, a i nekim drugim objavama Mitrović je platio nacionalnu frekvencu. On je zagađenjem javnog prostora otplatio davanje frekvence na kojoj je načinio masovno ubistvo razuma građana za prljave pare iz prljavih i krvavih ruku”, kaže Prelević.

Dodaje da je Mitrović iskreno rekao šta misli o svojim gledaocima i od čega se obogatio rečima da su gledaoci glupi kao k….

“Ja tom stavu ne bih imao šta da dodam”, kaže Prelević.

Nakon što je voditeljka Ljubica Gojgić u emisiji Pravi ugao pročitala citate iz sramnog spota koji je pre nekoliko godina prikazan na TV Pink, Mitrović ju je upitao da li gleda američke kampanje?

“Negativne kampanje nisu zakonom zabranjene… Mogu da pogledam, niko mi nije postavio to pitanje… Proveriću ko je platio spot“, odgovorio je Mitrović na pitanja voditeljke o spotu i tome ko ga je platio..

Savo Manojlović iz Kreni-promeni istakao je nakon ove Mitrovićeve izjave da pomenuti spot nije prikazan u reklamnom programu, već informativnom. Mitrović je na to odgovorio kako oni u okviru informativnog programa imaju reklamni blok.

„To nije bilo naznačeno kao reklama“, rekao je Manojlović.

„Možda je greška, ako nije bilo naznačeno“, dodao je Mitrović.

Savo Manojlović je tokom emisije naveo da Željko Mitrović može da ima politička uverenja kakva god hoće, ali je dodao da je TV Pink „crtala metu na čelu“ ubijenog Olivera Ivanovića.

„Meni je stvarno žao, meni je ljudski žao Vas kao čoveka zbog ovoga što radite. Gospodinu Mitroviću je neko omogućio da se ponaša ovako. U Srbiji ne postoji zakon, on je kao onaj lik u ‘Balkan ekspresu’ koji za svaki režim donosi rakiju“, rekao je Manojlović, na šta mu je vlasnik Pinka odgovorio da je jedino bio dobar sa Zoranom Đinđićem i da ga je voleo..

„Deset hiljada objava na Tviteru je negativno o meni, trebalo je 100 puta da budem ubijen. Koliko Vučić ima objava na vašim medijima gde ja satanizovan? Si ti retardiran, ili se samo praviš… On (Manojlović) je retardiran“, rekao je Mitrović i negirao da je spot bio razlog za ubistvo Ivanovića.

Manojlović je podsetio i na kampanju koja je vođena protiv novinarke iz Crne Gore Vanje Ćalović.

„U Crnoj Gori ste najhrabriju ženu Vanju Ćalović u dogovoru sa Bebom Popovićem i Milom Đukanovićem proganjali i montirali snimke. Ja Vas iskreno žalim i ja sam ubeđen da i Vi duboko u sebi žalite sebe. Nikada više u Srbiji ne sme da se dešava ono što se dešavalo Oliveru Ivanoviću i Vanji Ćalović. Ne želim da se bilo kome to desi, pa ni Vama“, rekao je Manojlović,a Mitrović je upitao “da li je to ona što opšti sa psom“.

„Vi lično možete biti moralna prostitutka, ali ne možete javnu frekvenciju da pretvarate u javnu kuću“, poručio je loder Kreni Promeni tokom duela sa vlasnikom Pinka u emisiji Pravi ugao, Ljubice Gojgić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.