TV duel Sava Manojlovića i Željka Mitrovića: Vlasnik Pinka iznosio optužbe i uvrede 1Foto: Screenshot RTV1

Dugo najavaljivani duel na RTV Vojvodina u emisiji Pravi ugao između Željka Mitrovića, vlasnika televizije Pink i Save Manojlovića iz inicijative Kreni promeni nije dao odgovor na pitanje da li televizija Pink zbog kršenja više zakona i pravila REM-a treba ponovo da dobije frekvenciju.

Uprkos nastojanjima voditeljke Ljubice Gojgić da smiri strasti, Mitrović je tokom čitave emisije vređao sagovornika nazivajući ga lopovom, prevarantom i stranim plaćenikom.

Manojlović je rekao Pink konstantno krši pet zakona o elektroskim medijima, da u svom programu nema dokumentarni, kulturni, naučni i dečiji program i da zbog rijaliti emisija u kojima se dešava nasilje i u kojima su ljudi zatočeni trebalo bi da reaguje Zagorka Dolovac, tužiteljka, ali i REM.

Manojlović se sve vreme borio da dođe do reči, ali je uspeo da kaže i da progoni koji su se dešavali na TV Pink protiv Olivera Ivanovića i Vanje Ćalović ne želi nikome pa ni Mitroviću. Vlasnik Pink-a uzvratio je da on dnevno dobija ogroman broj pretnji.

„Krši se zakon, REM je to morao da oduzme. TV Hepi je dobila pola frekvencije pa se onda to proširilo. Ona je dobila kao dečja televizija, a ona sada taj program nema ni u naznakama. Jedini problem koji imam je kršenje zakona“, rekao je Manojlović i dodao da on „nije besan zbog uvreda Mitrovića“.

On je naveo da nema ništa lično protiv gospodina Mitrovića.

– Meni je žao što se on ovako ponaša. Ja nemam problem niti sa rijalitijem niti sa bilo kojim gledaocem koji gleda rijaliti program, ono što je problem jeste brutalno prikazivanje nasilja na malim ekranima“, pojasnio je Manojlović.

Vlasnik televizije Pink optužio je Manojlovića da je prodao za dobre pare imanje i kuću na Kosovu, a sada poziva da je Kosovo Srbija.

Manojlović je uzvratio tvrdeći da je imao 13 godina kada je otišao sa Kosova i da nije prodao imanje.

I da Kosovo jeste Srbija, istakao je Manojlović.

Mitrović je objasnio i da sporne scene iz rijalitija ne emituju na nacionalnoj frekvenciji, već na kablovskim programima, ali da se prenose na portale.

On je naveo da Pink redovno plaća porez i da za to ima dokaze, kao i da nije prekršen ni jedan zakon, jer da od ukupnog programa televizija treba da ima 20 odsto dokumntarnog, kulturnog , dečijeg programa.

– Mi radimo kategorizaciju programa i na osnovu toga nas REM proverava. Jutarnji program je kolažni program, iako ga mi, greškom, nazivamo prosto jutarnji. Isto tako, emisija „DNK“ je čisto dokumentarni program – objašnjava Mitrović.

Manojlović, ne samo što je lažov i prevarant, već je i vrhunska neznalica! Kada govori o rijalitijima, govori o „Zadruzi“, iako je reč o nagrađivanom rijaliti programu – kaže Mitrović i dodaje:

Na nacionalnoj frekvenciji se ne emituje ništa što je u suprotnosti sa zakonom. Ne dešavaju se te stvari! Imamo četiri strima na kojima se prate dešavanja iz Zadruge, a sva četiri strima se emituju preko kablovskih operatera i plaćaju se mesečno. Te strimove prate i portali, odatle prenose dešavanja u Zadruzi, a ispadne kao su neke stvari emitovane na televiziji sa nacionalnom frekvencijom, ali to nije tačno. To završi na internetu, a na internetu program sa ta četiri strima mogu da vide građani, pa i sam Savo Manojlović. Mi bipujemo i blurujemo program iz rijalitija 60 sekundi pre emitovanja, a ovo što Savo priča, to je kameno doba. Mi imamo robotiku koja reaguje na ključne reči i takve stvari se ne emituju na nacionalnoj frekvenciji.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari