Pravna praznina: Premijerka Srbije nema nikakva roditeljska prava

LGBT zajednica pozdravlja rođenje deteta partnerke Ane Brnabić, ali ukazuje da one u Srbiji nisu pravno prepoznate, već da je Milica Đurđić samohrana majka

Ostavite komentar


    1. I sada nemamo druga posla već da se bavimo privatnim životom Ane Brnabić? Šta je koga briga u kakvom je ona statusu sa detetom, kada se ona uopšte ne buni, niti ima bilo kakvih dilema oko svog odnosa, kako sa svojom partnerkom tako i sa detetom? Verovatno se gospodin Azdejković brine, što i ta „pravna praznina“ nije popunjena, pa da on sa svojim bračnim partnerom može da obuče belu venčanicu i najavi ceremonijalno venčanje?! Nisam gej, niti me nečiji intimni odnosi i seksualna opredeljenost interesuju ali, ovo čeprkanje po Aninom privatnom životu, samo zato što je premijerka u vladi koja je organizovana oko SNS-a, toliko je bljutavo i nepristojno da nemam reči.

  1. Biološki i pravno Ana Igoru je isto što i svaka žena u Srbiji i svetu, e šta će vođa da naredi to je nešto drugo. Milici čestitam na rođenju sina Igora i želim svako dobro u budućem životu sa što manje vršnjačkog nasilje i ne samo za Igora nego za svu decu u Srbiji.

    1. Tačno tako. Posle pada sa vlasti ni Milici ne mora nužno da bude nešto. Dakle Ana ga nije ni rodila ni napravila. Jalovo kao i cela lgtb priča.

  2. Svakom detetu na ovom svetu zelim dobrodoslicu da je zivo i zdravo, komentar o tome ko i kako ga je doneo na svet zadrzacu za sebe.

    1. Pa zasto da ne iskoriste i tu privilegiju? 🙂 Ionako se taj budzet slabije prazni otkako u ukinuti minimalci porodiljama. Valja zagrabiti.

  3. Pa sigurno da nema. I ne treba da ima. Niti napravila niti nosila dete. U najboljem slucaju, moze da bude staratelj ili kako rece, babysitter.

  4. Su svi jeli bunike? Pravna praznina? Ana bioloski nije nista tom detetu. Milica je majka, otac nepoznat. Sta nije jasno? Cudna je odluka visoko obrazovane zene, lekara, da sama odluci da dete raste bez oca. To sto je lezbejka, to je njena stvar i cemu ovolika frka oko svega? Ana Brnabic je samo trenutna partnerka i nista vise. Kakve cestitke njoj? Zalosno je sto je obo tek rodjeno dete deo politickog marketinga. Neverovatno, kako se u dva dana deca zloupotrebljavaju u promociju AV, SNS i fikus premijerke. Sramno.

    1. Trenutna partnerka? Da li ste znali da su Ana i Milica u emotivnoj vezi vec 9 godina? Meni to nije „trenutno“. A samo se osvrnite na to koliko ima „vecnih“ brakova koji se sklope posle godinu dana zabavljanja, mlada na vencanju u osmom mesecu trudnoce, i posle dve godine se razvedose.

  5. Meni je zanimljivo da se na ovu vest nije oglasio patrijarh Irinej koji ne propušta da prokomentariše sve druga događanja u Srbiji.

    1. Rado bi se on oglasio, ali ne može da se ne zameri Vučiću.
      Možda to umesto njega učini Amfilohije, on je veliki zagovornik nataliteta.

  6. Nije reč o pravnoj prznini, kako se tendeciozno ističe u ovom tekstu. Zakonodavstvo Srbije, kao i većine država u svetu ne dozvoljava istopolne brakove i to je činjenica. Kada se i ako se to bude promenilo, pa nka situacije ne bude normirana možemo govoriti o pravnoj praznini. U ostalom pravna nauka i praksa dali su principe kako se popunjava pravna praznina. Zato bi voleo da čujem od g. Azdejkovića primenom kog pravila bi trebalo popuniti ovu pravnu prazninu. Što se tiče Premijerke, građane ne zanima njen privatni život, partner ili partnerka, cimer ili cimerka itd. Kao svi mi i ona ima pravo na privatnost. Nejasna je uloga medija u ovom slučaju., rekao bi konfuzna.

Ostavite komentar


Društvo

Naslovna strana

Naslovna strana za 29. april 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Marko Šelić Marčelo, pisac i muzičar

Čitam Danas zato što nisam od juče, a i vrlo sam zainteresovan za sutra.