Premijerka u Nišu: Ministarstvo finansija radi na izmenama Zakona o eksproprijaciji 1Foto: Zorica Miladinović

Premijerka Srbije Ana Brnabić rekla je danas u Nišu da “Ministarstvo finansija radi na izmenama Zakona o eksproprijaciji, vodeći računa o zamerkama Nacionalnog konventa i drugih, a u skladu i sa onim što je rekao predsednik Aleksandar Vučić”.

Nakon “Dijaloga sa mladima” ona je kazala novinarima da očekuje da predlozi izmena ovog zakona budu usvojeni već na sednici Vlade u četvrtak.

Brnabić je još kazala da je Evropska unija odobrila Srbiji otvaranje četvrtog klastera.

„Sve zemlje EU su za otvaranje četvrtog klastera, ali moramo da sačekamo međuvladinu konferenciju sledeće sedmice. Nadali smo se da ćemo otvoriti još jedan klaster, ali dobro, i jedan klaster je veliki pomak”, kazala je ona.

Premijerka u Nišu: Ministarstvo finansija radi na izmenama Zakona o eksproprijaciji 2
Foto: Zorica Miladinović

Premijerka je dodala da su budući zakoni koji regulišu položaj mladih bitni i za njihovo zapošljavanje, pošto je 23 odsto mladih nezaposleno.

„Nekada ih je bilo 51 odsto, prošle godine ih je bilo 27 odsto, sada je to još manje, ali nismo zadovoljni“, kazala je ona.

Novinarima nije bilo dozvoljeno da neposredno prate razgovor premijerke sa mladima u Nišu.

Nakon što su napravili fotografije skupa “Dijalog sa mladima” u sali Naučno-tehnološkog parka u Nišu, zamoljeni su da izađu i razgovor prate preko televizora u hodniku.

Zbog gužve u hodniku i lošeg tona premijerkin dijalog sa mladima skoro da se nije čuo.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari