Preminuo Đorđe Marjanović

Ostavite komentar


  1. Đorđe, imenjače, ulepšao si moje detinjstvo i moju mladost. Ulepšao si život mojim roditeljima. Slušamo i slušaćemo Tvoje pesme dok smo živi. Hvala Ti.

  2. Legenda baš ! Kupovao sam i slušao njegove ploče i još ih uvek slušam i slušaću ! Hvala legendo !!

    1. Вјечна му слава и хвала!!!Изузетан умјетник и велики човјек!!

  3. Đorđe Marjanović je obeležio jedno lepo vreme koje je neumitno prošlo, jednu lepu zemlju koje više nema, ali i jedan večni grad, Beograd, koji mu se nažalost nije dovoljno odužio, pa je, kao i mnogi srpski velikani, umro pomalo zaboravljen. Imao sam čast da u Domu sindikata prisustvujem, nažalost jednokratnoj, obnovi „Beogradskog proleća“, 2014. godine, kojom prilikom je Đorđe imao, ispostavilo se, svoj poslednji javni nastup. To je bila neopisivo emotivna scena, njegove suze, ovacije publike, kao da su svi znali da se zauvek opraštaju. Otišli su od tada i njegov „takmac“ Miki Jevremović, kompozitor Vojkan Borisavljević, tekstopisac Žarko Petrović, gospođa Lola Novaković i drugi velikani autentičnog beogradskog šlagera, nečega što je ovaj grad činilo otmenim, evropskim, a što danas možemo samo da sanjamo. Najmanje što je Đorđe zaslužio je da se velika sala nekadašnjeg Doma sindikata nazove „Dvorana Đorđe Marjanović“. Nek mu je večna slava!

  4. Đorđe Marijanović je bio najveći „fizikaner“ pop scene SFRJ. Da se je na njega montiralo nekoliko dinama za bicikle, mogla se je velika struja dobiti, i ništa više.

  5. Nije bio pravi pevač, nego loš zabavljač, šoumen. Lepše je Đuza Stojiljković pevao, a Cunetu Gojkovići ni do kolena nije bio.

  6. Sveti Djordje Marjanovic „svetac“ Jugoslovenske zabavne muzike… zauvek.

  7. Volela sam TVOG Milorda , Tvoju Natali , Tvoj zvižduk u 8 h , Tvoju Romanu , Tvoje “ dve crvene ruže “ i još bezbroj pesama …. počivaj u miru … ja ću i dalje da sušam tvoje pesme i da te se sećam …

Ostavite komentar


Društvo

Godišnjica smrti Gavrila Principa obeležena u Češkoj 7

Godišnjica smrti Gavrila Principa obeležena u Češkoj

Na današnji dan pre 106 godina, Gavrilo Princip je preminuo u zloglasnom češkom zatvoru Terezin. Delegacija Vlade, koja je u dvodnevnoj poseti Češkoj, položila je vence na Olšenskom groblju u Pragu i ispred ćelije u kojoj je tamnovao i stradao.

Naslovna strana

Naslovna strana za 29. april 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Antonela Riha, novinarka

I pre nego što sam se učlanila u Klub čitalaca Danasa kupovala sam jedino Danas.