Preventivni pregledi i razgovori o imunizaciji protiv kovida-19 u Valjevu 1Foto: Pixabay

U okviru projekta SZO Dom zdravlja Valjevo će ove nedelje organizovati dve akcije. U klubu Udruženja penzionera grada Valjeva danas od 8 do 10 časova Služba polivalentne patronaže će organizovati merenje pritiska i nivoa šećera u krvi, uz razgovor o stavovima i dilemama starijih sugrađana o imunizaciji protiv kovid-19, piše portal Kolubarske.rs.

Na ovu akciju mogu doći i drugi zaintersovani građani, van populacije penzionera.

Slična akcija u ambulanti Peti puk biće organizovana u četvrtak 2. februara, takođe od 8 do 10 časova, u prisustvu predstavnika Svetske zdravstvene organizacije u Srbiji.

Patronažna služba će meriti pritisak i nivoa šećera u krvi, podeliti zdravstveno-vaspitni materijal i zajedno sa lekarima SZO razgovorati sa pacijentima, prenose Kolubrske.

Nakon toga će predstavnici Svetske zdravstvene organizacije posetiti Dom zdravlja, sa posebnim akcentom na Preventivni centar u kojem se sprovodi vakcinacija građanstva.

Dom zdravlja Valjevo je partnerska ustanova u projektu Svetske zdravstvene organizacije posvećene senzibilizaciji stanovništva za vakcinaciju protiv kovid-19. Cilj je veći obuhvat vakcinacijom, prvenstveno osetljivih grupa, poput starijih od 60 godina i ljudi sa hroničnim bolestima, pišu Nezavisne internet novine Kolubarskog okruga.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari