Priča o podeli Kosova je priprema za novi rat

Albin Kurti za Danas povodom 10. godina od proglašenja nezavisnosti Kosova

Ostavite komentar


  1. Pitanje za vaseg sagovornik, da li se seca kako je kao student odgovorio grupi za mir iz Beograda, koju su predvodili pokojna Jelenu Šatić i glumac Tihomir Arsic? A danas priča o teroru Milosevicevog režima.

    1. Sigurno da g-din Kurti prica o Milosevicevom rezimu kada su Milosevicevi i Seseljevi segrti sada na vlasti u Srbiji.

  2. Koliko je pogubno što crkvena imovina nije vraćena crkvi na vreme. Preko 50% teritorije Kosova a naročito Metoha je do 1941 bilo vlasništvo Pravoslavne crkve.

    1. Kosovo je pre svega vlasnistvo drzave Srbije na kome zive Srbi i ostale nacionalne manjine, ja to stalno govorim mojoj deci, da oni isto govore svojoj deci.

    2. Mnogo loših poteza. Nismo Kosmet izgubili u nekoj istorijskoj gužvi već za kockarskim i kaganskim stolom.

  3. Nakon decenijskog aparthejda i pokušaja genocida iz dvedesetih, tom narodu treba dati, ne samo nezavisnost, nego i orden za strpljivost.

  4. Albin Kurti je tokom vremena izrastao u ozbiljnog i korektnog politicara. Pozelimo mu uspeh u radu sa nadom da uskoro bude na premijerskom mestu vlade Kosova.

    1. „Ozbiljan i umeren“ U odnosu na sta? Lik je obican nacional-sovinista, koji vrti nekakve narcis-naci frazetine. Ali definitivno bi trebao da bude premijer, nakon Tacija i Haradinaja, pravi je teprezent albanskog drustva na Kosovu, red je da i drugi vide sa kim se ima posla.

  5. Kakav paradoks?! Dok se, 99,99% Albanaca oštro protivi bilo kakvoj podeli Kosova i Metohije, iako ta teritorija nikada nije bila njihova, malo manji procenat Srba, jedva čeka da se odrekne te teritorije kao da nikada nije ni bila njihova?! Kada narod doživi da mu „kukuruz“ bude vredniji od „bisera“ dočekaće i doživeti već poznatu sudbinu.

    1. Глупа Вам је аналогија, Младеновићу. Неважна је у читавој ствари територија две-три општине с једне и са друге стране „административне линије разграниченја“, него је важно успостављање трајно одрживог мира, и у истом смислу успостављање принципа граница које су установљене не етничким принципом, или фантазмагоричним принципом историјског права, него принципом уговора! Ја судбину „територије“ Србије, Младеновићу, никада не бих „трампио“ за то с које ће стране границе да се налази пола једне вароши и 10 села. Бисер је Ваш!…

  6. E, da se nasi aktivisti iz Srbije ugledaju na ovog coveka, i istupaju objektivno, ali uvek na strani svoga naroda, gde bi nam bio kraj!

  7. smejurija, pa Kosovo republika , to je americki projekat da se etabliraju vojno na Balkanu i da im se omocuci trgovina drogom koja donsi gotov novac za posrnuloj ekonomiji .

Ostavite komentar


Društvo

Naslovna strana

Naslovna strana za 29. april 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Milan Stanković - SevdahBaby

Danas je verovatno poslednji bastion profesionalnog novinarstva u Srbiji.