Novovaroški poklonici pozorišne umetnosti sa simpatijama su dočekali ponovno druženje sa članovima prijepoljskog Kulturnog kluba „Teatar“, koji su u ponedeljak na sceni ovdašnjeg Doma kulture, izveli predstavu „Zvezdana prašina“, koju je po tekstu našeg čuvenog pisca i dramaturga Dušana Kovačevića, režirao Branko Popović.

Mladi glumci iz komšiluka uspeli su da i ovog puta oraspolože domaću publiku, kojoj su na komičan način predstavili bračni četvorougao, urnebesne životne situacije dva bračna para, svakog za sebe dovoljno čudnog, ali i dočaraju naš tipičan mentalitet uz obilje detalja u kome je do srži ogoljen lažni moral u porodičnim, muško-ženskim odnosima.

Glumački ansambl je sudeći po reakcijama Novovarošana, dobro odradio posao na sceni, iako se predstava na momente „vukla“, zbog glomazne scenografije i dosta muzičkih pauza. To ipak nije pokvarilo opšti utisak, što svedoče i veliki aplauzi publike. „Zvezdana prašina“ je, inače, deseti kulturni projekat koji je u proteklih osam godina realizovao teatar iz Prijepolja, među kojima se izdvajaju predstave „Carevo novo ruho“, „Piramida“, „Pandorina kutija“, „Kuća zabluda“, a sve ih je režirao jedan od osnivača Kulturnog kluba Meša Šendelj Žak. On je u mnogome zaslužan za unapređenje kulturnog života u Prijepolju, kao i za afirmaciju pozorišnog stvaralaštva i alternativne kulture.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari