Nakon što je opštinski tužilac u Surdulici nezadovoljan odlukom istražnog sudije kojom je profesoru M.M. (51) dozvoljeno da se kao osumnjičeni za obljubu nad šesnaestogodišnjom učenicom brani sa slobode, uložio žalbu, istražni sudija je doneo rešenje kojim je profesoru M.M. određen pritvor do 30 dana.

Profesor srednje Tehničke škole „Nikola Tesla“ u Surdulici M.M. (51) uhapšen je 22. septembra u školi pre početka nastave, zbog sumnje da je u više navrata imao seksualne odnose sa šesnaestogodišnjom učenicom iz sela u surduličkoj opštini.

Opštinski tužilac Danijela Trajković izjavila je da je „M.M koristio položaj nastavnika da bi izvršio krivično delo“.

Za ovo krivično delo zaprećena kazna je od jedne do 10 godina zatvora.

Prema nezvaničnim informacijama, slučaj je prijavila učenicina majka koja je primetila „neuobičajeno ponašanje svoje kćerke“. Pošto porodica učenice živi u jednom od sela u surduličkoj opštini od početka školske godine ona je živela u iznajmljenom stanu u Surdulici.

U Srednjoj tehničkoj školi „Nikola Tesla“ tokom jučerašnjeg dana nisu bili raspoloženi da komentarišu slučaj, navodeći samo da u ponašanju osumnjičenog profesora „nije bilo ničeg sumnjivog“.

Nezvanični podaci izvora Danasa u surduličkom pravosuđu potvrdili su da je 1991. isti profesor bio optužen za bludne radnje nad tri maloletne učenice iz Tehničke škole „Nikola Tesla“. Taj postupak nije okončan jer su oštećene učenice i njihovi roditelji odustali od krivičnog gonjenja.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari