Priznanje Zagorki Dolovac – nagrada za ćutanje

Stručna javnost razočarana visokim priznanjem koje je dobila republička javna tužiteljka Zagorka Dolovac

Ostavite komentar


  1. Ovaj orden (ocito jos zivoj) Zagorki je samar srpskoj javnosti i demokratiji (sto nije da od francuza nismo navikli), ali da Sinod ovom Psihu i njegovom dupeuvlakacu dodeli orden Svetog Save je samar hriscanstvu. Biti smeran, human, moralan, sa empatijom prema ljudima je svetosavski legat, a ova dvojica su suprotnost tome. Misli li Irinej sta ce uskoro reci patrujarhu Pavlu kada se budu sreli. Sram da ga bude.

    1. Sudije treba da su nezavisne i da ne zavise od politicara i politike.
      A kamoli da neka strana zemlja njima daje pare ili ordenje. Zamisljam kako bi reagovo Tramp ili Putin da americki ili ruski javni tuzioci dobiju orden neke strane zemlje.

      1. pa oni su to dali zarad svojih interesa, jer je njima činila, a ne zanima ih to što ne radi ništa u svojoj državi

  2. Pljunuli su sami na svoju Legiju časti.
    Odavno, još od smrti generala de Gola, postalo je jasno da Francuska nije više ono što je negda bila, a posebno ne ona iz vremena do kraja Velikog rata.
    Sve se kvari, pa i kriterijumi jedne države, mi smo bar imali do sada sijaset prilika da se u to uverimo.

  3. Previdjeno je da je gdja Dolovac isti taj posao radila za vreme Miloševića, ali se tada nije pravila mrtva.
    Francuzi su, očigledno, i to imali u vidu…

  4. Pa ni Francuska vise nije ono sto je nekad bila. Kako ljudi tako i drzave gube ugled i autoritet od Francuske nije ostalo ni <>.

  5. Sudije treba da su nezavisne i da ne zavise od politicara i politike.
    A kamoli da neka strana zemlja njima daje pare ili ordenje. Zamisljam kako bi reagovo Tramp ili Putin da americki ili ruski javni tuzioci dobiju orden neke strane zemlje.

  6. Šta je tu čudno? Miteran se 1992. godine sastao sa Karadzicem i Mladicem na sarajevskom aerodromu, nagovorio ih da isti deblokiraju za humanitarnu pomoć blokiranim Sarajevu, pod prijetnjom NATO ili UN intervencije. Naravno da su poslušali.

Ostavite komentar


Društvo

Naslovna strana

Naslovna strana za 30. april, 1. i 2. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Zoran Kesić, TV voditelj

Danas čitam zbog toga što imam šta da pročitam i zato što mi ne vređa inteligenciju.