Produžen rok za diplomiranje starim studentima

Ostavite komentar


  1. Hvala puno na lepim vestima. Sad još samo da dobijemo što duži period idealno bi bilo neograničeno.

  2. Bravo, studenti. Ovo je mali, ali važan korak za vas, ali i za društvo u kome će nadam se konačno početi da se cene prave vrednosti. Samo napred do potpunog ukidanja besmislenog ograničenja.

  3. U životu se dese nepradviđene okolnosti koje nas stopiraju na različitim poljima. Niko nije upisao fakultet sa namerom da ga studira 20 godina. Znači, neke prepreke su se desile, a ovi ljudi nisu odustali, već se bore i svaka im čast na tome! Zaslužili su, nikome ne smetaju, sve sami finansiraju, nrka im se omogući da završe započeto bez ikakvog roka.

  4. Za 17 godina nisi uspeo zavrsiti fakultet. Ako si ga upisao sa 19, trenutno imas 36, cemu li se nadas prijatelju dragi.

  5. Šta bilo koga briga koliko će neko dugo da studira?
    Moje studije, moja stvar na koju imam pravo tokom celog svog života!!!
    Nisam na teretu države, radim, privređujem i obrazujem se.
    Ko može da mi uskrati to pravo?
    Čovek se uči dok je živ.

  6. Imaju pravo da studiraju neograničeno, ali ne po započetom programu, načinu i uslovima studiranja. Zakoni iz 1998. i 2002. su garantovali studentima pravo na završetak studija po programu po kome su apsolvirali (ne i započeli studiranje), još dve godine po isteku apsolventskog staža.

Ostavite komentar


Društvo

Naslovna strana

Naslovna strana za 28. mart 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Danica Vučenić, novinarka

Danas volim jer je nepoverljiv prema političarima i preispituje i sumnja u svaku informaciju.