Produženje roka za diplomiranje je samo prelazno rešenje: Stari studenti imaju predlog kako da se njihov problem reši

Ostavite komentar


  1. Bravo za produžetak. Šansa za sve stare studente da završe fakultet i uzmu diplome koje im sleduju. Pored posla, porodice, oni uspevaju i da uče iako to učenje iziskuje više vremena. Zato treba dati neograničeno vreme toka za završetak, jer nikome ne zauzimaju mesto, a plaćaju redovno ispite, upise, rokove…

  2. Hvala za produzetak,meni ce znaciti. Jedan ispit i diploma,naravno taj jedan se polaze vec dugo,sta zbog prof sta zbog toga sto se ne moze uzeti slobodan dan svaki put…ja pozdravljam ovo a verujem da nas ima dosta.

  3. Nažalost, fakulteti imaju samo plan da naplate svaku novu obnovu. Niko se ne bavi „problemom“ starih studenata. Mada, evo, mnome ne mora niko da se bavi. Samo nek me ostave da mogu da izađem i polozim taj jedan ispit onda kad mi lične, porodične i poslovne obaveze dozvole. I da napomenem, to će biti, kao i uvek, kod istog profesora kod kojeg sam slušala predavanje, kod kojeg polažu i mlade kolege, istog dana i sa istim ispitnim pitanjima..

  4. Ja pri upisu studija dobih dg, autoimuni oboljenje…i nacin zivota se menja iz korena te prve godine fakultete!
    Nisam imala rok za zavrsetak te 2004 a sta sad? Bolje mi diplomci sa starim programom nego ovi Bolonjci po tzv.novim programom!
    I ja imam pravo zavrsiti zapoceto! U radnom sam odnosu kao OSI…

  5. Jedna sam od tih studenat, bezrazložno etiketirana kao „lenja buba“. Fakultet sam upisala tek kada su se stvorili uslovi za to, kada sam našla posao koji bi to mogao finansijski podržati. Godinama nadalje sam uz posao išla i na predavanja, vežbe i ispite. Onda se u ovu kombinatoriku ubacilo i proširenje porodice i moja dva ispita su se vukla priznajem i decenijama. Zahvaljujući ovim produženjima uspela sam iskombinovati i položiti jedan od ova dva teža i vrlo zahtevna ispita. Veliki mi je stres kada moram da uzmem par dana godišnjeg ili jedan dan da odem do grada, do fakulteta, da pribavim literaturu, konsultacije sa mentorkom. Uhvatim zalet, dete se razboli i odoše moji slobodni dani ili bolovanje. Eto, tako godinama. Imam veliku podršku profesora ali i oni su nemoćni ako ne pružim adekvatno znanje. Svaki put me podrže sa : „Samo hrabro koleginice pa da se vidimo i u sledećem roku“. U moje ime i ime moje porodice molim Vas za neograničeni rok za završetak studija.

  6. Stari studenti po Ustavu imaju pravo da završe svoje studije kako su ih započeli. Dobro je da se nađe bar neko rešenje koje neće svake jeseni cimati i mrcvariti ove ljude sa nekoliko ili tek jednim ispitom do kraja. Nikome ne smetaju, baš nikom.
    Bez ograničenja!

  7. Predlažem da im se uz rešenje o penzionisanju udeli i diploma. Ako ne tada, onda da im ga matičar priključi uz izvod iz knjige umrlih.

  8. Super!Svaka čast za istrajnost. Ali o prvim bolonjcima ne misli niko.I mi imamo iste muke.Od novog sistema (Bolonje)smo dobilo samo obaveze, ali ne i beneficije(da se oslobodimo ispita preko kolokvijuma).Produžetak za sve!

  9. Treba izaci u susret svima ,da svi diplomiraju i da ovo bude zemlja znanja i validnih diploma.Treba nam neograniceno studiranje,kako je bilo kada smo upisali.

  10. Podrška za stare studente i rešenje njihovog pitanja na opštu dobrobit. Neograničeni rok za diplomiranje bi bio dobar korak u tom pravcu.

  11. Podržavam studente koji studiraju po starom programu u ideji da imaju neograničen rok za završetak studija jer su tako i upisani.

  12. Sta se desava sa prvim bolonjcima? Niko o njima niti jednu rec da prozbori. Produziti i njima na godinu dana. Mogu li stari studenti, koji studiraju po starom programu i o kojima se prica i koji su zadovoljni ovom odlukom, da stanu sada i upute poruku ovoj grupi studenata.

  13. Dajte ljudima neogranicen rok za studiranje. Svako ima prava da studira i uci kad stize pored svih svojih obaveza.

Ostavite komentar


Društvo

Naslovna strana

Naslovna strana za 23. april 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Maja Nikolić, TV novinarka

List Danas je važniji nego ikada ranije. Kada ne bi bilo takvih novina, ne bismo ni znali kako prave novine treba da izgledaju.