Profesor Filozofskog fakulteta: Deca koja žive u siromaštvu imaju veliku verovatnoću da kao odrasli ostanu siromašni

Ostavite komentar


  1. Niste objaanili zašto će deca koja osrastu u siromaštu velikom verovatnoćom ostati siromašna? Dali ste jesan naslov a drugi tekst.

  2. Odrasli nemaju empatiju, od koga ce deca da nauce? Koliko je nacina da se covek obogati, posebno siromasan? Razmislite o tome, pa ce vam biti jasno.

  3. Pa šta ako siromašna feca ostanu siromašna?
    Ne znači da su manje stećna ili da im je život teži. Često je i suprotno, a onaj ko je stvarno talenat i uporan probije se se iskaže. Sve mi ovo miriše na pripremu da se deca uzimaju od roditelja.

  4. Dare

    Djeca u siromastvu ostaju siromasna jer:
    Nemaju roditelje da im kupe diplomu i posao a vrlo cesto kaparu za stan..
    Ne nasledjuju intelekt kao djeca doktora, inzinjera, advokata.
    Nemaju sretan, bezbrizan i ispunjen zivot koji je neophodan za mentalno zdravlje.
    Cesto su obicnijih intelektualnih sposobnosti u kombinaciji sa losim zivotom….. plafon su im lagani drzavni fakulteti ali bez veze i ledja, napredak je skoro pa nemoguc.
    Uvjek ima izuzetaka i medju takvom djecom ali u globalu samo potvrdjuju pravilo.
    Najlaksi nacin za bijeg iz takvog zivota je dobra udaja….

  5. Treba da bude prevarant ili lopov , i to je bogatas.Treba da pitaju roditelje kako su dosli do stecenog pa nisam sigurna da li bi bili ponosni ako imalo imaju postenja.Svaka cast pojedincima.

  6. Deca koja su siromasna vise se trude i uce jer su svesni da roditelji nemogu preko veze da im srede za posao a garderoba nijeogledalo pameti i inteligencije

  7. Malo je osecajne dece, uglavnom su surova i bezobrazna. Niko im nije rekao ni pikazao nekim primerom kako se postuje drugarstvo. Deca ne zele da se druze,samo se medjusobno ogovaraju. To donese iz kuce.

  8. Sistem je sam sebi svoja svrha, tj je za one pri zajednickom koritu. Država odnosno sistem bi trebao da brine o tome da u 21. veku nema gladnih i siromašnih: obrazovanje, struja, grejanje, pravo na rad, pravo na zdravstvo kao elementarna prava pojedinca…Bilo bi i manje mentalnih i drugih bolesti.

  9. Ne treba generalizovati. Profesor ne priča tačno ovu činjenicu. Ima i onih koji su iz siromaštva digli svoje bogatstvo ili u srednji stalež, kao moji roditelji i pradeda (Čaplin, Onazis, Dž. Ford, i drugi)

  10. Kako da ne, kao Sreve Jobs ili Mark Zuckerberg zapoceli u svojoj garaži… Ako verujete…Zaboravili ste i na Trumpa koji je bio pred bankrotom, a odrekao se predsednicke plate, spasili su ga državni tenderi i meksicki zid…

  11. Ne bih se složila. U mojoj okolini žive samo ti „siromašni“ bogataši i bahate se svojim parama iprimiti vizmom.

  12. Jadni su bogati i njihova deca u africi sa strujom srbiji siromasni intelektualno,ovaj sto prica o genima neka pokaze diplomu doktora genetike,geneticara,ma moze i biologa.

  13. A sta je otkrivena rupa na saksiji.los sagovornik,trebao je da istrazi zasto je to tako.u britaniji nekoliko generacija unazad zive na socijali,nije radio deda otac on svi na socijali i ne trude se da se izdignu kod nas jos uvek ima dece koja zele da se izdignu i pobegnu iz siromastva

  14. Ja znam mnoge koji su bili jako siromašni kad su bili mali a kasnije kao odrasle osobe su čak pristigli one bogatije a i kao osobe su bolji ljudi

  15. Pronašao toplu vodu. Još samo da nam saopšti da bogata deca imaju velike šanse da i kao odrasli budu bogati… Genije.

  16. Jojj ne lupajte!!deca iz siromasnih porodica su uglavnom dobri ljudi,znaju koliko mogu i uglavnom imaju porodice,ima i onih koji su fakultete zavrsili,zaposlili se ali bez mame i tate i veza…a vise i smarate sa tim intelektualcima!!!vidimo sta nam uradi dete „intelektualaca“3.5zato…ne potcenjujte decu iz siromasnih porodica jer nije sve bas crno -belo!!!

Ostavite komentar


Društvo

Naslovna strana

Naslovna strana za 9. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Bojana Stefanović, glumica

Ako želite da podržite Danas i da podržite nezavisno novinarstvo u Srbiji, pravi način da to uradite je da se pretplatite i postanete član Kluba čitalaca Danasa.