„Crkva pobedila nauku“: Profesorka Biljana Stojković o odluci da se menjaju udžbenici biologije

Ostavite komentar


  1. Док друг Тито не каже да су студенти у праву

  2. Vi profesori naucnici ste cutali kad nas zatvarali niste ustali da kazete da je ovo sve prevara i ocekujete da vas neko postuje,vi i doktori necete tako lako povratiti pocerenje.

  3. Samo napred gospodo, izbacite sve što crkvi smeta! Izbacite i evoluciju i sistematiku živog sveta, žena je od rebra nastala, koga još zanimaju naučne činjenice! Mirno spavajte, deca nam neće učiti o ovoj temi zvanično već kao i ostalim temama na interentu, ali ono što ne znamo, nije se ni desilo zar ne?

  4. U vreme Hitlera se takođe konsultovala „nauka“ i struka, upravo vaša. Znamo šta je proizvela i šta je iza nje ostalo. Samo stradanje, zločini svake vrste i grozna smrt. Nije svaki stav nauke dobronameran, niti je koristan. Mnogo je u nauci okultnog i demonskog lukavstva. Niste vi ništa novo anticipirali,sve je to već viđeno.

  5. pobedila je biologija, a tebe kvazi-naučnice koja u životu nije videla laboratoriju treba da bude sramota jer nisi u stanju da kažeš šta je žena i koliko to polova (2 za zbunjene) imaju ljudi

  6. Zbog čega se naučnici poput nje umesto naukom i studentima bave politikom!? I još na takav način

  7. Tužno i žalosno, profesorka biologije pljuje i ruši srpski jezik, unazadjuje ga, pljuje po sopstvenoj crkvi, a okačila oko vrata krst. Sirotica sa diplomom a ne zna gde je šuplja. I žalosni smo mi svi kada takvi sede na fakultetima, i odredjenim telima i uče decu naopako.

  8. Nije tačno da je crkva pobedila! Zašto ovakav naslov? Gospođa se nalazi iz jedne frakcije koja pokušava da bez konkretnih dokaza u biologiju unese osećanja, koja nisu faktički potkrepljiva. Pobeda je nauke koja treba osećanja da ostavi za psihologiju, a biologiju prepuati činjenicama.

  9. Колико ли је пара добила од ЛГБТ секте да ово напише

  10. Ne, nije crkva, vec zdrav razum obrazovanih ljudi kojima je jasno da biologija ne moze da se bavi necim sto pripada psihologiji kao nauci a koja se izucava u srednjoj a ne u osnovnoj skoli.

  11. Voleo bih da se objavi doprinos razvoju nauke prof. Stojkovic.
    Naucnici se ne bave politikom.

  12. Poštovani,
    U ovo bolesno vreme može se izjašnjavati ko kako želi, ali kad neko umre, evo pitam vas kao naučnika i biologa, kako ćete odrediti pol umrlog? Imate li drugu opciju osim, na osnovu onog što vidite, kazati da je umro muškarac ili žena?

  13. Gospodo,vi koji kao mantru ponavljate „srednji vek,srednji vek“!
    Moral,sistem vrednosti se kroz vreme ne menja!
    Ovde se ne radi o svećama i struji,već o čoveku!

  14. Pa sta oce da kaze da su joj za roditelje tate ili mame, ili ti roditelje 1 i 2, i da to nie naucna cinjenica da bioloski je ne ostvarivo ili ona zna da decu treba uciti kako…

  15. Koja „naučna saznanja“?!?
    Jel govorite o istoj nauci koja je do pre 30 godina gej osobe, trans itd…kategorizovala kao bolest?

Ostavite komentar


Društvo

Naslovna strana

Naslovna strana za 20. april 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Živko Gocić, vaterpolista

Danas volim zato što je objektivan i zato što u njemu pronalazim sve informacije koje su mi potrebne na dnevnom nivou.