Profesorka na PMF-u u Novom Sadu: Nisam optimista da će državna matura biti uvedena za dve godine

Zorana Lužanin o brojnim nejasnoćama budućeg maturskog ispita za srednjoškolce za Danas

Ostavite komentar


  1. Najgori fakultet je biološki. Šta se dešava da predmetom evolucija? Zar niko ne vidi kolika je prolaznost na tom predmetu. Da đi je moguće da neko 4 godine ne može sa o taj predmet da položi? Da li je samo u studentima krivica?

  2. Ista stvar kao sa Bolonjskim procesom. Umesto da rade na kvalitetnim rešenjima i idu napred, ljudi se stalno vraćaju na početni princip i pitanje da li nama treba državna matura. Iako je pre pet godina rečeno da, treba nam. Pa ipak, mi se osećamo mudro kad preispitujemo i to rade svi, na svakom nivou. Na kraju sve završi u analizi-paralizi i ništa se ne promeni. Živela stagnacija.

  3. Da li nam treba državna matura – ne
    Da li će biti uvedena naredne godine – ne
    Opet ide probno, možda tek one tamo godine

Ostavite komentar


Društvo

Naslovna strana

Naslovna strana za 19. april 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Ana Ćurčin, muzičarka

Danas predstavlja pokušaj objektivnosti i relavantnosti prema nekakvoj istini koja bi trebalo da bude jedna vodilja kada je žurnalistika u pitanju.