Profesorka tehničke škole u Trsteniku za Danas: Teško je gledati sebe na televiziji po milion puta jer mediji i dalje emituju snimak

Ostavite komentar


  1. Problem je u tome sto je obrazovni sistem loš i frustrirajuci za djake i onda oni postaju nezadovoljni i na kraju nasilni . Zamislite tehničke skole , koje po pravilu upisuju loši djaci , gde ti isti loši djaci imaju 15 dosadnih predmeta i nikakvu perspektivu da se odma posle skole zaposle u struci . To je strašno frustrirajuce za mlade ljude kojima život tek pocinje , a vec su Ćor sokaku. Smanjiti broj predmeta na 4-8 i uvesti plaćenu praksu i pokazati deci da će vec za 17/18 godina moći da zarade za novi iphone ili nike patike i frustracija će nestati ili bar smanjiti . Naravno i kazne za nerazumne .

  2. Tuzno je kako je poslednjih 40 godina u kontinuitetu urušavan status nastavnog osoblja u svakom smislu. Nekada su profesori bili oni koji su bili najbolji učenici u svojoj generaciji, sa sada su nazalost to oni koji su jedva prolazili kao „dobar“, jer su oni „odlicni“ otisli na druge mnogo placenije poslove. Opet nazalost to znaju roditelji i deca, i zbog toga nemaju neki respekt prema nastavnom osoblju, a pre 40 godina nije bilo tako.

  3. Po meni roditelje tih momaka treba procesuirati a ne decu, ona su za popravne ustanove…

  4. Probblem je sto pedagozi i psiholozi ne rade svoj posao nego tek kad se nesto ovako desi krenu da pametuju. Klincima niko ne objasni da uz prava idu i odgovornost i obaveze i kad dodje do neceg ovakvog, kad prvi put u zivotu treba da povuku odgovornost – nastaju lomovi

Ostavite komentar


Društvo

Naslovna strana

Naslovna strana za 20. april 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Miloš Timotijević, glumac

Čitajte Danas, mislite svojom glavom.