Prokupački studenti i đaci pokrenuli ekološku i humanitarnu akciju prikupljanja staklene ambalaže 1Foto: Pixabay/ivabalk (Ilustracija)

Studenti na Odseku za poljoprivredno-prehrambene studije u Prokuplju, u saradnji sa Srpskom fabrikom za reciklažu, pokrenuli su akciju prikupljanja staklene ambalaže koja ima ekološki ali i humanitarni karakter, kazali su Agenciji Beta u toj visokoškolskoj ustanovi.

Kako su naglasili, akcija je pokrenuta povodom obeležavanja Dana planete Zemlje 22. aprila s ciljem da se podigne svesti o značaju reciklaže za očuvanje planete, ali i kao jedan od načina da se prikupe novčana sredstva za lečenje male teško obolele Prokupčanke Lenke Ljubisavljević.

Akciji su se uključile sve prokupačke osnovne i srednje škole koje su u svojim dvorištima postavile kontejnere za reciklažu stakla.

Za samo dva dana staklenom ambalažom – flašama i teglama napunjen je kontejner u Poljoprivrednoj školi „Radoš Jovanović Selja“ i zamenjen novim.

Kako su istakli organizatori, akcija prikupljanja staklene ambalaže, koju su podržali Prokupčani i njihova lokalna samouprava trajaće mesec dana.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari