Proleće na Zlatiboru u znaku međunarodnog fudbalskog turnira „Zlatibor Cup 2024“ 1Foto: TO Zlatibor

U organizaciji Opštine Čajetina, Turističko-rekreativnog kompleksa Zlatibor i Turističke organizacije Zlatibor u periodu 26.04.2024. – 29.04.2024. godine održaće se treći po redu međunarodni fudbalski turnir „Zlatibor Cup 2024“. Ove godine na turniru će se nadmetati preko 2.000 mladih fudbalera, uzrasta 2010-2017. godišta.

Timove iz Srbije predvodiće Crvena zvezda i Partizan, uz učešće Vojvodine, Brodarca, IMT-a, Dinama iz Pančeva, Mačve Šabac, škole fudbala Olimpik, Atacante i mnoge druge. Učestvovaće i klubovi iz Slovenije, Austrije, Makedonije, Bosne i Hercegovine i Crne Gore…

Najpoznatiji klub Bugarske, CSKA iz Sofije, kao i klubovi iz Rumunije: Kluž, Lazio Selesti, Rapid Bukurešt i Arad. Po prvi put na turniru će igrati Italijani, Španci i Portugalci. Poznati klub Udineze u generacija 2013. i 2014. dolazi da predstavi svoje talente.

Španski Espanjol najavio je da očekuje medalje u godištima 2012. i 2013. a među učesnicima biće i Sporting iz Lisabona, u kome je ponikao slavni Kristijano Ronaldo. Ruska škola fudbala Devetka, FSHM iz Moskve takođe će biti učesnik fudbalskog turnira. Poslednja prijava za uzrast 2013. stigla je od slavnog španskog Atletika iz Madrida, a očekuje se prijava klubova sa Malte i iz Kine Naravno u svim kategorijama nastupiće i nade lokalnog FK Zlatibor.

Proleće na Zlatiboru u znaku međunarodnog fudbalskog turnira „Zlatibor Cup 2024“ 2
Foto: TO Zlatibor

Učesnicima će na raspolaganju biti sedam terena za igru u sportskom kompleksu „Švajcarija“, dok se jedan nalazi pored jezera, na terenima hotela Palisad.

Po rečima direktora Turističke organizacije Zlatibor Vladimira Živanovića ovo je nastavak tradicije, gde mladi uživaju u najlepšoj sporednoj stvari na svetu, a i dokaz da se Zlatibor uporedo sa turizmom razvija i kao sportski centar koji ima idealne mogućnosti da ugosti sportiste iz celog sveta.

Proleće na Zlatiboru u znaku međunarodnog fudbalskog turnira „Zlatibor Cup 2024“ 3
Foto: TO Zlatibor

Živanović dodaje: “U narednom periodu Zlatibor će biti bogatiji novim sportskim kompleksom, koji će u svom sastavu imati 20-tak fudbalskih igrališta, što sa prirodnom, što sa veštačkom podlogom. Uz naravno prateće inftastrukturne objekte, koji će biti na usluzi svim hotelijerima na Zlatiboru da mogu da upotpune svoju ponudu.”

Organizatori će se i ovaj put potruditi da opravdaju ulogu dobrog domaćina i pored takmičarskog dela, potrudiće se da gostima pokažu lepote Zlatibora.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari