Zrenjanin je jedan od četiri grada domaćina Svetskog rukometnog prvenstva za žene, koje se održava od 6. do 22. decembra ove godine, pa su tim povodom proteklih dana ovde boravile delegacije Ministarstva omladine i sporta i Rukometnog saveza Srbije.

Sportski stručnjaci obišli su Sportsku halu „Kristalna dvorana“, u kojoj će se igrati utakmice preliminarne Grupe C na predstojećem Svetskom prvenstvu u rukometu za žene. U Zrenjaninu će igrati šest reprezentacija u preliminarnoj Grupi C – Norveška, Angola, Argentina, Poljska, Španija i Paragvaj, a reprezentativke i stručni štabovi iz ove grupe biće smeštene u gradu i okolini.

– Verujem da će dvorane biti pune, a navijanje fer i sportsko, jer šaljemo sliku u svet. Siguran sam da će Zrenjanin biti dobar domaćin i pokazati se u najboljem svetlu – rekao je državni sekretar Ministarstva omladine i sporta Predrag Peruničić.

Najveće interesovanje za utakmice u Zrenjaninu pokazali su norveški navijači, koji su kupili karte za utakmice u preliminarnoj Grupi C i za završne faze. Povodom promocije SP u rukometu za žene 2013, u subotu, 9. novembra, sa početkom u 11 časova, na platou kod Vodotornja u Zrenjaninu, biće organizovano druženje sa selektorom ženske rukometne reprezentacije Srbije, Sašom Boškovićem, kao i proslavljenim rukometašicama Svetlanom Cecom Kitić, Dragicom Đurić i Stanom Vuković.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari