Protest ispred ambasade Crne Gore

Ostavite komentar


  1. Ja se ponadah da ću makar u ovom tekstu da saznam u čemu se sastoji "diskriminacija nad Srbima u Crnoj Gori", al` ne vredi – ni nagoveštaja. A, sećate li se, možda, koliko je ono bilo Albanaca među policajcima i administracijom na Kosovu kad nam ga je NATO nepravedno i ničim izazvano oteo?! Moralo je biti bar 90-95%, zar ne?

  2. Strašna je to diskriminacija. Eto SPC je u CG moćnija skoro i od same države, a opet ne daju nesretnome Amfilohiju da vaspostavi teokratiju i da vlada k““o čoek.

  3. I mi Crnogorci u Srbiji hoćemo da budemo diskriminisani kao Srbi u Crnoj Gori. Da imamo televizijski kanal koji država plaća 600.000 eura godišnje, da CPC ima prihode 50 miliona eura, da imam finansiranje kulturnih (mada je to teško nazvati kulturom) manifestacija, izdavačke djelatnosti (znate li da deset puta više izdaju knjiga srpske izdavačke kuće od crnogorskih), da imamo svu štampu iz Crne Gore kao što Srbi imaju u Crnoj Gori, da nam prenose tv kanale kao što se svi srpski prenose u Crnoj Gori, … Samo nemojte pričati o zapošljavanju Crnogoraca u državnim službama u Srbiji jer ne možete one koje smatrate kao Srbe u Crnoj Gori tretirati kao Crnogorce kad su u Srbiji. Zar nije sramota da u dvije decenije broj Crnogoraca spadne sa 160.000 na 38.000? Zar to nije asimilacija najgore vrste? I to bjesomučnom propagandom protiv crnogorskog naroda. U isto vrijeme broj Srba je u Crnoj Gori porastao sa 17.000 na 160.000? Pa koje onda tu diskriminisan, ko se asimiluje i ko je ovdje lud?

Ostavite komentar


Društvo

Naslovna strana

Naslovna strana za 27. i 28. april 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Maja Nikolić, TV novinarka

List Danas je važniji nego ikada ranije. Kada ne bi bilo takvih novina, ne bismo ni znali kako prave novine treba da izgledaju.