Protest zaposlenih u predškolskim ustanovama 11. aprila

Odluka Republičkog odbora Samostalnog sindikata predškolskog vaspitanja i obrazovanja

Ostavite komentar


  1. Imate podrsku naroda, samo napred. Vi nam vaspitavate decu a vas niko ne vrednuje sramota.

    1. Krajnje je vreme bilo. Podrska. Zaista je sramota, koliko država ne vodi računa o njima. Priznacete mnogo su vazni u cuvanju i vaspitanju budućih ljudi.

  2. Potpuna podrska! To je krvav posao, i istina – svi oni rade s duplo vise dece, najverovatnije za bedne pare i pojedinci uz stranacke ucene.

  3. Treba pokrenuti, trebalo je davno vеć, štrajkove jer deca nemaju nikakve programe za njihovov uzrast, nikakvu pažnju, jer ne glasaju još. Neka su možda i glasala, ali to je ipak manjina.
    Niko tuđe crtace neće bar da sinhronizuje, a domaćim autorima neće da pomogne. Interesantno je posmatrati kako klinci prave rečenicu na ruskom npr, ako gledaju mašu i medu, nema – da .., na hrvatskom su do nedavno gledali, a i danas gledaju…… Ok je na engleskom zbog engleskog, ali treba naučiti i sopstveni jezik….. Nekmoli ostale stvari ……. Koja deca, kakva deca, gde ste vi videli decu….. ima neka emisijica……od ne tako davno …..
    Jer znate koliko košta jedna sekunda na tv – u, iz prve ruke, ko je lud da troši toliki novac. Za koga deca glasaju. Ko ima koristi od toga. Negde su im napravili po neku igračku u javnom prostoru. To ne znači da svi prekulturni i prebogati Evropljani, npr, treba da se povuku sa javnih mesta, ali i ne znači da su deca nešto iole značajno integrisana u društvo (da je inkluzija dece…, ne ni bez portfelja, ili i 4 plata po hiljadarku, za mladje itd….). Jutros je „Keba“ bio na RTS u, u 7 izjutra, izlagao je ekspertizu iz međunarodne politike, čudi me da vi to ne pratite i ne prenosite, kao ozbiljna novina. Posle je nešto otpevao, i donirao deo sopstvenih prihoda za bar da deca nauče malo srpskog jezika. Svaka mu čast.
    Mnogo je sajko država…. i ja tu ne vidim nikakvog optimizma.
    Ne likove po gradu što viđam kako se iseknjuju, brišu sline u farmerke u glavnoj ulici, vozača dok priča vadi sline iz nosa, razvlači, mota kuglice, ili npr u bg prevozu, gotovo niko nema opranu kosu od pre koji dan…. itd…..
    Treba podvući crtu prvo. Jesu li barbarogeniji u ovde čemu već kakav kognitivni i buntovni ideal, a potom videti ostalo, i ne, ne treba da neko ide ni u Hegelovim fensi cipelicama, ni slično, ali možda prvo treba videti šta to nije toliko bzv. Ako postoji nesigurnost, neznanje, npr. ekspert medjunarodne politike, pevač po vokaciji, obožavatelj Sekule bar, može da pomogne. Ima još mnogo stručnjaka koji mogu da pomognu. Da ovaj geografski prostor bar toliko ne zasluzuje i još mnogo gore. Od gestapo kao boljih do dna najgorih, a preziveti nije nekakav problem toliki, ima plemena toliko hiljada godina prezivljavaju, pa nisu nimalo takvi, i ako se ne racuna sto nemaju ove mobilne sto žuljaju džep. Mene je sramota što sam državljanin ove zemlje i što sam rođen ovde.

  4. Sada sam dosao sa snimanja, radim kao snimatelj u TV-u, sve neki programi za penzionere, besplatni kursevi racunara, engleskog jezika, plivanja, ekskurzije, jednodnevne i dvodnevne… A za decu, vaspitace u ucitelje nista… Puna podrska, samo napred, jer jedino jos vrtici i skolstvo nesto vrede u Srbiji. Odnosno, ljudi koji rade u skolstvu i vrticima, oni vrede. Samo napred.

Ostavite komentar


Društvo

Naslovna strana

Naslovna strana za 7. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Nataša Miljković, TV novinarka

Danas čitam od samog početka. Pomagao mi je u emisijama koje sam radila, ali i u životu u Srbiji mi je pomagao.