Putin ne krije da mu nije do mira

Novinar Mihal Ramač, dugogodišnji dopisnik ukrajinskih medija iz Srbije, o ruskom napadu na zemlju svojih predaka

Ostavite komentar


  1. Ne bih o drugim ovde iznetim neistinama, ali što se tiče avina JATA znam dobro koliko smo problema imali da vratimo te avione iz Ukrajine. Pitajte o tome i pilota Stevana Ignjatovića koji je učestvovao u tome.

  2. Zar je moguće da su Putin i družina tako teško pogrelišili u predviđanju silom oružja da ostvare svoje namere?! Za sada baš tako izgleda. Penatgon troši dobijene pare iz budžeta, kao agregatno stanje novca, u visini od 750. milijarde dolara. Čime popravlja zabrinjavajuće stanje dolara u SAD. Uveliko prodaje oružje Ukrajini i svim zemljama u njenoj bližoj i daljoj okolini. Dok će Rusija, ne samo ratom, sankcijma biti ugrožena do moguće pobuni naroda u Rusiji. Kao da je Putin zaboravio da ovo stanje društvene svesti ne može se uporediti sa stanjem za vreme Stalijina ili Petra Velikog.
    Da se Putin ozbiljno plaši dokaz je njegova pretnja atomskim oružjem. Može ga i uptrebiti ali posle toga neće biti Ruske federacije. Što se poklapa sa promenama sveta na planetarnom nivou. Prema sadađnjoj situaciji kako se odvija, američki stratezi su bliže svome cilju.

  3. Mogu da se složim sa mnogo čime što govori gospodin Ramač. Znam da je pripadnik Rusinske manjine koja kod nas postoji uglavnom u Vojvodini (Ruski Krstur, Đurđevo, Kucura, Bikić Do i dr.) i kao takvi imaju pravo na korišćenje svog maternjeg jezika koji je u nekim opštinama i gradovima priznat za zvanični što se može videti i na natpisima na raznim institucijama, a u njegovom rodnom Ruskom Krsturu postoji i gimnazija u kojoj se nastava odvija na rusinskom jeziku. Međutim, voleo bih da znam šta gospodin Ramač misli o tome što u Ukrajini, njihovoj postojbini, Rusini nisu priznati kao nacionalna manjina, smatraju ih, jednostavno, Ukrajincima i službeno mogu koristiti samo ukrajinski jezik. Pitanje za gospodina Ramača, da li se on oseća kao Rusin ili kao Ukrajinac.

Ostavite komentar


Društvo

Naslovna strana

Naslovna strana za 4, 5. i 6. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Maja Cetković - E-play

Dnevnu novinu Danas jako cenim i poštujem pre svega zato što je jedna od retkih koja ima rubrku o kulturi i sceni.