Račun Hitne pomoći u Nišu u blokadi 1Foto: V. Torović

Račun Zavoda za urgentnu medicinu Niš od četvrtka 23. novembra i zvanično je u blokadi po osnovu prinudne naplate zbog pravosnažnih i izvršnih presuda zaposlenih, saopštio je Sindikat zaposlenih u zdravstvu i socijalnoj zaštiti Srbije.

Prema podacima Narodne banke Srbije, račun niške Hitne pomoći je od tada u blokadi za 610.843,46 dinara.

„Iako je bilo evidentno da će doći do ovoga, to nije sprečilo rukovodstvo da organizuje proslavu povodom slave Svetih Kozma i Damjana, 14. novembra ove godine, u stilu kao da ‚sutra ne postoji‘ . Oko 200.000 dinara utrošeno je za ketering i stonu cvetnu dekoraciju koja je ni manje ni više koštala više desetina hiljada dinara“, naveo je Sindikat u saopštenju.

U njemu se navodi da pritom na proslavu nisu bili pozvani svi zaposleni, već samo malobrojni koje je direktorka dr Snežana Radivojević smatrala podobnim.

„Radnici ZUM-a Niš u ovoj godini nisu dobili ni radnu obuću ni radnu odeću iako je to obaveza koja je propisana Pravilnikom“, kaže Sindikat.

Račun Hitne pomoći u Nišu u blokadi 2
Hitna pomoć Niša: Sajt grada Niša

„To bismo i mogli da prihvatimo da je novac otišao na popravku podstanica u gradu u kojima borave lekarski timovi i gde se pregledaju pacijenti. Ove podstanice nisu pripremljene za sezonu kiša i snega, plafoni prokišnjavaju, zidovi su popucali, a prozori padaju, što predstavlja rizik i za pacijente i za zaposlene“, navodi predsednik Sindikata Nenad Žikić u saopštenju.

Žikić dodaje da je u posebno teškom stanju podstanica u Durlanu, u kojoj „ne postoje nikakvi uslovi za pregled pacijenata i boravak lekarskih timova“.

Prema njegovim rečima, ovaj sindikat je mesecima unazad pokušavao da ukaže i pomogne direktorki Radivojević u rešavanju aktuelnih problema, ali ona „apsolutno ništa nije prihvatila, i situacija je postajala sve teža“.

Više vesti iz ovog grada čitajtena posebnom linku .

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari