Radijatori u Zaječaru još uvek topli, nastavlja se grejna sezona do 3. maja 1Foto: M. S.

U Zaječaru je grejna sezona uspešno završena 15. aprila, ali Javno komunalno-stambeno preduzeće Zaječar, nastavlja sa grejanjem.

Direktor JKSP “Zaječar”, Nebojša Božinović, kaže za Danas, s obzirom na dnevne temperature grejanje je nastavljeno shodno Odluci o uslovima i načinu snabdevanja toplotnom energijom Grada Zaječara i posle tog roka.

“Grejanja će biti i nadalje. Održava se pripravnost do 3.maja, zavisno od dnevnih temperatura za Zaječar, verovatno ujutru i uveče dokle god bude potrebno”, ističe Božinović.

Podsećamo, cena daljinskog grejanja u Zaječaru povećana je sa 104 na 150,72 dinara po metru kvadratnom, a to je usvojeno je na sednici Skupštine grada, održane 28. novembra prošle godine.

V.D. direktora Javnog komunalno-stambenog preduzeća „Zaječar“ koje je zaduženo za usluge daljinskog grejanja, Nebojša Božinović, objasnio je tada, da preduzeće posluje sa gubicima, da cena grejanja nije menjana od 2018. godine i da je u ovom trenutku to neophodna mera.

On je tada kazao da su računi za mesec oktobar umanjeni, jer je grejna sezona počela kasnije i objasnio da je Zaječar jedan od retkih gradova koji se odlučio na takav potez.

Period grejanja traje od 15. oktobra do 15. aprila, sa mogućnošću da počne 15 dana ranije ili se okonča 15 dana kasnije, u zavisnosti od vremenskih prilika.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari