Ove subote startovaće košarkaška Superliga Srbije koju čine po četiri tima iz ABA lige i domaćeg prvenstva. Regularni deo trajaće do 1. juna, a učesnici su aktuelni šampion Partizan, Crvena zvezda, Mega Vizura, Radnički, Crnokosa iz Kosjerića, FMP, Metalac iz Valjeva i čačanski Borac.


Tri prvoplasirana tima na kraju regularnog dela steći će pravo igranja naredne sezone u ABA ligi, dok će četvrta ekipa morati da plati „vajld kartu“. Crvena zvezda će na startu u subotu ugostiti Borac, dok Partizan u ponedeljak gostuje Radničkom. Mega, takođe u subotu, dočekuje Crnokosu, a FMP u nedelju Metalac.

Jasno je da su Partizan, koji suvereno vlada državom još od 2002. godine i Zvezda najveći kandidati za titulu. Mega, pojačana povratnicima Bojićem iz OKK Beograda (MVP Košarkaške lige Srbije) i Jaramazom iz Smedereva 1953, najbliža je trećoj poziciji na kraju regularnog dela. FMP će zajedno sa Radničkim i Metalcem, konkurisati za četvrtu poziciju.

Tim iz Železnika pojačao se Radenkovićem, koji je prethodno igrao u Slovačkoj i bekom Matićem iz Meridijane. Mladom Guduriću nastupi u Superligi mogli bi da budu najbolja preporuka za povratak u Zvezdu. Radnički je zadržao okosnicu tima, koju je pojačao Novakom, plejmejkerom iz Vršca. Reč je o momku koji je više meseci bio u centru sage oko prelaska u Partizan, odnosno Zvezdu. Metalac je uoči početka Superlige smenio Sinišu Matića, postavivši na mesto trenera Vladimira Đokića. Uz provereni igrački kadar angažovali su Petra Popovića, bivšeg centra Zvezde, kao i američkog pleja Eštona Mičela, koji je imao dobru sezonu u češkom BK Kolinu, prosečno postižući 17,4 poena. Ekipa iz Valjeva mogla bi da bude najprijatnije iznenađenje, ali pod uslovom da uspostavi optimalan ambijent u klubu. Borac je kompletirao tim angažovanjem Albijanića i vrlo talentovanog Marelje, krilnog centra visine 207 centimetara. Marelja je dominirao tokom sezone u makedonskog Strumici (19p, 7,4 sk), a prethodno je nastupao za Mursiju i Slogu. Debitant Crnokosa dovela je, uoči starta Superlige, dobrog šutera Janjuševića iz Bijeljine, kao i centra Stanojevića iz Tamiša.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari