Radovi na rekonstrukciji Poliklinike pri UKC Srbije već duži period stoje u mestu (FOTO) 1Foto: FoNet/Marko Dragoslavić

Radovi na rekonstrukciji zgrade Poliklinike koja pripada Univerzitetskom kliničkom centru (UKC) Srbije već duži period stoje u mestu, građevinskih radnika u njoj nema, na spratovima se sada nalazi šut i građevinski materijal, a neki delovi se koriste kao magacin u kome su velike kartonske kutije i u njima razna oprema i novi bolnički kreveti.

Iz zgrade Poliklinike 2022. godine su iseljene klinike za endokrinologiju, dijabetes i bolesti metabolizma, za kardiologiju, i za endokrinu hirurgiju.

Između zgrade Univerzitetskog kliničkog centra Srbije i Klinike za ginekologiju i akušerstvo u Višegradskoj ulici, nalazi se prolaz koji je pretvoren u divlju deponiju na kojoj se nalazi stari nameštaj koji je izbačen iz zgrade Poliklinike, građevinski šut, staklena vuna i ostalo smeće.

Oko mesta gde se nalazi deponija šire se neprijatni mirisi, a u blizini se nalazi centralna kuhinja.

Rekonstrukcija glavne kule UKC Srbije, sa 86.000 kvadratnih metara površine, završena je u februaru 2022. godine i u njoj je smešten Urgentni centar, 20 operacionih sala, oko 300 bolesničkih kreveta, 150 kreveta intenzivne nege, odeljenje za angiografiju, odeljenje nuklearne medicine i laboratorija.

Agencija FoNet nije uspela da od nadležnih u Univerzitetskom Kliničkom centru Srbije dobije odgovore kada će se nastaviti radovi na rekonstrukciji Poliklinike.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari