U NBA predsezoni od srpskih košarkaša u noći između četvrtka i petka nastupio je samo Miroslav Raduljica. Njegovi Milvoki Baksi su poraženi od Minesote sa 98:89, a u porazu je učestvovao sa pet skokova uz po asistenciju i ukradenu loptu, dok je svih šest šuteva iz igre promašio za 24 minuta na parketu. Crnogorski as Nikola Peković je pobedi Timbervulvsa doprineo sa deset poena, a najbolji je bio Otis Džefers sa 13.


Iste večeri odigrane su još tri utakmice u okviru priprema za novu sezonu prestižnog košarkaškog takmičenja, a Kris Boš se istakao sa 28 poena u pobedi aktuelnog šampiona Majamija nad Detroitom od 112:107. U porazu Pistonsa prednjačio je Vil Bajnam sa 28 poena, šest asistencija i četiri skoka, dok ga je pratio Andre Dramond sa 21 poenom i 11 uhvaćenih lopti. Dabl-dabl učinak, od deset poena i 12 skokova, upisao je i Jonas Jerebko. Novi igrač Golden Stejta Nemanja Nedović putuje u Kinu sa svojim timom, gde će 15. oktobra igrati protiv Los Anđeles Lejkersa u Pekingu, a tri dana kasnije i u Šangaju. „Jezeraši“ su uoči puta u Kinu poraženi od Sakramenta (86:104).

Hjuston je savladao Indijanu ubedljivim rezultatom (116:96) zahvaljujući raspoloženim Džejmsu Hardenu (21 poen uz pet skokova i po četiri asistencije i ukradene lopte) i Omriju Kaspiju, koji je upisao 17 poena i 10 skokova.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari