Milvoki ipak ne može bez Janisa, Lilard "ćorcima" častio Indijanu (VIDEO) 1EPA-EFE/ALLISON DINNER

Pejsersi slavili na terenu Baksa (108:125) i sada imaju prednost domaćeg terena u nastavku serije (1:1).

Delovalo je posle prvog meča da Milvoki može da se nosi sa Indijanom i bez pomoći svog najboljeg igrača Janisa Adetokunba.

Zbog problema sa kolenom, reprezentativac Grčke propustio je i drugi meč uvodne serije plej-ofa, u kojem Baksi ipak nisu pronašli način kako da nadomeste njegovo odsustvo.

Na startu nadmetanja sa Pejsersima, Demijen Lilard podsetio je na svoje najbolje dane u dresu Portlanda. Na tom meču je sa 35 poena zatrpao koš Indijane, međutim  u noći između utorka i srede on jeste bio košgeterksi raspoložen (34p) ali je njegov protagonizam izostao u poslednjoj deonici.

Istovremeno, Baksi su imali mnogo defanzivnih problema. Indijana slovi za napadači izuzetno kvalitetnu ekipu, a Milvoki je dopustio rivalu da u drugom meču nametne svoj stil brze i tranzicione igre na veliki broj poseda.

Lilard je u potpunosti zatajio u odlučujućem kvartalu, nije ubacio nijedan poen, a sam Milvoki ubacio je 25 u četvrtoj deonici.

Baksi su u tom intervalu pogodili tek jednu trojku, imali svega dva pokušaja sa distance tako da ni Bruk Lopez (22p), Kris Midlton (15p) i Bobi Portis (14p, 11sk) nisu mogli da ispariraju izuzetno raspoloženim Pejsersima.

Paskal Sijakam, krilni centar specifičnog stila, odigrao je pravu similtanku sa 37 poena, 11 skokova i šest asistencija. U smislu organizacije igre izvrstan je bio Tajris Haliburton sa čak 12 asistencija.

Čak petorica košarkaša Indijane imalo je dvocifren košgeterski učinak. Pejsersi su za tri šutirali odličnih 44%, a 125 poena ubacili su na osnovu fenomenalnih 38 asistencija.

Protiv takve napadačke sile Milvoki jednostavno nije mogao da se odbrani. Naprotiv, u poslednjih šest minuta utakmice čekao se samo momenat kada će domaćin i definitivno kapitulirati.

Naredni duel u seriji igraće se u četvrtak od 23.30 na parketu Pejsersa.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari