Kako sezona odmiče Miroslav Raduljica pruža sve bolje partije. Srpski reprezentativac počeo je u petorci Milvokija koji je nakon produžetka poražen od Šarlota (111:110). Golden Stejt je savladao Denver (89:81), dok je Indijana bez većih problema preslišala Bruklin (103:86). Njujork je napokon pobedio i to Orlando (103:98), a Majami je na leđima Džejmsa dobio Atlantu (121:119).


Raduljica je maksimalno odgovorio zadatku startnog centra. Za 19 minuta ubacio je osam poena, bez promašaja iz igre. Utisak je donekle pokvaren zbog odluke trenera da odlučujuće trenutke utakmice posmatra sa klupe. Njegov zemljak Nemanja Nedović proveo je samo osam sekundi na parketu prilikom pobede njegovog Golden Stejta u duelu sa Denverom. Voriorsi su naneli treći poraz Nagetsa u Koloradu u samo sedam dana. Stef Kari, najbolji igrač Golden Stejta nije imao šutersko veče, pre svega zato što je kuburio sa faulovima. Interesantno je da je meč pogotkom za tri poena rešio Andre Iguadala, koga su navijači u Pepsi centru izviždali, s obzirom na to da je prošle sezone upravo nastupao za Denver.

– To je samo deo naših dana i godina… U NBA ligi ima mnogo trejdova i navijači to previše lično shvataju, jer ih mediji više nego ikad ranije približavaju igri – rekao je Iguodala.

Indijana je pobedom nad Bruklinom poravnala skor sa Portlandom, liderom Zapada (23-5). Bez Bruka Lopeza Netsi nisu imali rešenja u napadu. Pejsersi su igrali izvanredno u defanzivi, pogotovo u drugom poluvremenu. Najbolji pojedinci u pobedničkom timu bili su Stivenson i Džordž koji su ukupno ubacili 26 poena.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari