Zima je prošla u Požarevcu i uveliko su počeli radovi na sanaciji gradske infrastrukture. Krpe se rupe, presvlače se ulice novim asfaltom, zamenjuju se vodovodne cevi… Za pohvalu, reklo bi se.

 Ali, nije sve tako. Građani su nezadovoljni i sve besniji i besniji zbog blokiranih ulica i trotoara- građevinskim mašinama, građevinskim materijalom, zemljom, šutom, đubretom i sporošću izvođenja radova. Bezbednost pešeka je ugrožena, jer da bi došli do svog odredišta moraju da sa trotoara, koji su razrovani i blokirani, silaze na saobraćajnice gde ih vrebaju nervozni vozači, zbog razrovanosti ulica i sporosti odvijanja saobraćaja. Vrhunac bahatosti i neodgovornost inadležnih je ponovo raskopavanje centar grada, nekoliko dana nakon, navodno, završenih radova i završnog asfaltiranja centralnih ulica, zbog toga što su uzvođači radova zaboravili da spoje neke cevke i ugrade neke ventile, pa su zbog toga morali da ponovo raskopaju tek asfaltirane ulice. Izazavši saobraćajni kolaps, posle nekoliko dana rada nedostaci su otklonjeni i centralne ulice su puštene u saobraćaj, ali još nisu, ponovo, asfaltirane. Trotoari su i dalje raskopani i zakrčeni otpadnim materijalom i zemljom, tako da se pešeci, izlažući se opasnosti, na razno razne načine snalaze da dođu do svog odredišta.

„Ovo je sramota za gradsku vlast, šta se sve radi, i ne radi. Ja u svoju rođenu zgradu ne mogu da bezbedno uđem zbog ovih radova, i ko zna dokle će to da traje.Ne mogu prozor da otvorim, jer žuta prašina od radova koje se izvode odmah mi prekriju stan. A nadležni ćute li ćute, i ništa ne preduzimaju da se stanje stvari promeni“, ljutito nam priča naša sugrađanka, preskačući otpadni materijal pred ulazom svoje zgrade kako bi došla do svog stana.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari