Raspisan konkurs za smeštaj studenata: U Novom Sadu, Zrenjaninu i Somboru 3.000 slobodnih mesta 1Foto: G. Nonin

Raspisan je konkurs za smeštaj brucoša i studenata starijih godina u domove Studentskog centra Novi Sad u ovom gradu, ali i Zrenjaninu i Somboru. Brucoši će moći da konkurišu od 1. do 15. septembra, a studenti svih ostalih godina od 15. septembra do 31. oktobra.

Studentima su na raspolaganju 3.004 mesta. U osam domova u Novom Sadu 2.653, u Zrenjaninu 208 i u Somboru 143. Do 10 odsto od raspisanog broja, namenski je opredeljeno za smeštaj studenata iz osetljivih društvenih grupa.

– I ove godine nas tokom leta očekuje veliki inveticioni ciklus ulaganja u modernizaciju i uređenje studentskih domova i studentske menze. Investicije će se realizovati u većem broju domova u Novom Sadu, a u planu je i veliko renoviranje doma u Somboru. Plan je da svi radovi budu završeni tokom letnjeg raspusta, kako bismo spremno dočekali početak školske godine i dolazak studenata na nastavu – rekao je direktor SCNS Zoran Martinović.

Pravo na smeštaj u domovima imaju studenti koji imaju državljanstvo Republike Srbije i čije prebivalište nije u sedištu visokoškolske ustanove na kojoj studiraju, čije se školovanje finansira iz budžeta Republike Srbije, kao i studenti koji imaju državljanstvo države u regionu, koji ispunjavaju uslove konkursa.

Studenti iz osetljivih društvenih grupa ostvaruju pravo na smeštaj primenom blažih kriterijuma.

Svi detalji o uslovima konkursa i koja dokumentacija je potrebna za prijavu objavljeni su na Instagram nalogu i sajtu Studentskog centra Novi Sad.

Više informacija iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari