Reakcija na snimak sa interneta: Niški vodovod negira da u Nišavu ispušta fekalije (VIDEO) 1Foto: You tube/ Printscreen

Niški vodovod Naissus negirao je danas da se cisternama tog preduzeća fekalije ispuštaju u Nišavu ili bilo koju drugu reku.

Na internetu je objavljen snimak na kojem se vide dva vozila, od kojih jedno ispušta sadržaj u Nišavu, uz komentar autora snimka da je reč o fekalijama.

„To je potpuno netačno. Prva cisterna jeste naša, za drugu nisam siguran. Sadržaj koji prva cisterna ispušta u reku je prikupljen čišćenjem atmosferske kanalizacije, odnosno uličnih slivnika, a reč je o blatu, lišću i slično. Ulične slivnike čistimo periodično ili kada dođe do problema“, kaže za Danas Zoran Ignjatović, portparol JKP Naissus.

Ignjatović kaže da se fekalna kanalizacija prazni na potpuno drugačiji način, a ne putem cisterni.

„Najveći problem je, međutim, što sva kanalizacija u Srbiji ide vodoispusno, u naše reke, i to je tako u većini naših gradova. Samo nekoliko gradova ima fabrike za prečišćavanje otpadnih voda, što je kvalitetno rešenje“, rekao je Ignjatović.

On je kazao da je Niš pokrenuo inicijativu za izgradnju fabrike otpadnih voda, da je tender u toku i da će to biti jedna od najvećih gradskih investicija narednih godina.

Više informacija iz ovog grada pogledajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari