Rekonstrukcija puta Novi Pazar - Raška ponovo na tenderu 1Novi Pazar Foto: BETAPHOTO/ISHAK SLEZOVIĆ/DS

Za rekonstrukciju magistralnog puta Novi Pazar – Raška, ponovo je raspisan tender za izbor izvođača radova.

To je drugi put, za nepunih pola godine, da JP „Putevi Srbije“ traži najpovoljnijeg izvođača radova za tu saobraćajnicu.

Prvi tender poništen je pre mesec dana, jer su dve prostigle ponude bile za skoro dva i po puta veće od procenjene vrednosti.

Na prvom tenderu, raspisanom u junu, učestvovali su turska kompanije „Tašjapi“, koja izvodi radove na rekonstrukciji puta Novi Pazar-Tutin, i novopazarsko Preduzeće za puteve „Novi Pazar put“.

Turska firma ponudila je cenu od2.648.867.135,71 dinara bez PDV, odnosno, oko 22,4 miliona evra, a “Novi Pazar put” koji je tražio 1.966.074.337,87 dinara, odnosno, blizu 16,7 miliona evra.

Investitor je tada saopštio da se tender poništava, jer su obe ponude odbačene „ po osnovu neprihvatljive ponuđene cene jer obe ponude značajno i neopravdano prekoračuju procenjenu vrednost nabavke”,

Magistralni put Novi Pazar –Raška izgrađen je pre skoro četiri decenije. Osim, najneophodnijih radova na održavanju, drugih većih poslova nije bilo. Rekonstrukcija će se raditi na deonici dugoj 17,9 km.

Radovi će obuhvatiti uklanjanje i rušenje oštećenih konstrukcija, ivičnjaka i kolovoza, pripremu podloge i nanošenje novih slojeva asfalta, uz uklanjanje telekomunikacionih i optičkih instalacija.

Izvođač radova trebalo je uradi rekonstrukciju mostova, sistema za odvodnjavanje, postavi bankine, LED rasvetu, nove saobraćajne znakove, izgradi potporne zidove, ali i sve druge radove propisane glavnim projektom.

Predviđeno je da radovi traju 16 meseci, a finansijska sredstva su obezbeđena iz kredita Evropske investicione banke i budžeta Srbije. Tender je otvoren do prve polovine januara sledeće godine.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari