REM-u stiglo 14 prijava: Završen konkurs za dodelu nacionalnih frekvencija: 1Foto: Nenad Kovačević/Danas

Konkurs za dodelu nacionalnih frekvencija, za četiri televizijske i isto toliko radijskih, zatvoren je juče. Za televizijsku nacionalnu pokrivenost prijavilo se 14 emitera, saznaje Danas.

Predsednica Saveta REM-a Olivera Zekić nije mogla da nam precizira ko je sve aplicirao, dok se ne utvrdi lista kandidata.

– Dok se ne utvrditi lista kandidata koji ispunjavaju sve kriterijume ne možemo javno da govorimo o tome ko se sve prijavio. Listu ćemo da utvrdimo čim prođe rok za dopunu dokumentacije, za jedno desetak dana – istakla je Zekić.

Javnosti je poznato da su do sada konkurisale televizije N1, Nova S, BK, Una, kao i Pink sa dva kanala.

Učešće u trci za nacionalnu pokrivenost TV singalom ranije je za Danas najavio Srđan Milovanović, vlasnik Prve i TV B92, i to za obe televizije.

Prema saznanjima našeg lista, u trci za dobijanje nacionalne dozvole mogla bi da bude i kompanija Ringier, koja je odlučila da pokrene televiziju Blic.

Nacionalnu frekvenciju trenutno imaju četiri televizije: Pink, Hepi, Prva i B92, a peta frekvencija je već devet godina neraspoređena. Ona je pripadala televiziji Avala, a REM i dalje nema odgovor zašto je to mesto toliko dugo upražnjeno i kada će konkurs i za njega biti raspisan.

Televizija N1 predala je u petak REM-u neophodnu dokumentaciju za podnošenje prijave na konkursu za dodelu nacionalne dozvole za emitovanje programa.

„Kao informativni prekogranični kablovski kanal, N1 postoji od 2014. godine i u srpskoj javnosti se profilisao kao televizija kojoj veruju, kao profesionalan, nezavisan i objektivan medij. To dokazuju i merenja gledanosti TVBeat-a, prema kojima je N1 u mreži u kojoj se emituje, u poslednje dve godine stalno među pet najgledanijih kanala, gledaniji i od pojedinih trenutnih televizija sa nacionalnom frekvencijom“, naveli su sa N1.

Željko Mitrović, vlasnik TV Pink potvrdio je za Danas da je predao ndokumentaciju REM- u za dobijanje nacionalne frekvencije za još jednu televiziju pored TV Pink, a reč je o kablovskom kanalu „Vesti“, odnosno kanalu „Pink 3“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari