Fudbaleri Intera stekli su minimalnu, ali značajnu prednost u polufinalnom dvomeču protiv Rome pošto su na gostujućem terenu slavili sa 1:0 (1:0). Gol odluke u 45. minutu postigao je na zaista maestralan način kapiten reprezentacije Srbije Dejan Stanković, koji je sa oko 25 metara desnom spoljnom poslao loptu u gornji desni ugao gola „vučice“.


Roma – Inter 0:1 (0:1)

Strelac: Stanković 45. Stadion: Olimpiko. Sudija: Nikola Ricoli. Žuti kartoni: Tadei, Burdiso (Roma), Majkon, Ranokija, Snajder (Inter).

Roma: Doni, Kaseti (od 79. Rosi), Burdiso, Žuan, Rise, De Rosi, Pizaro, Perota (od 73. Simplisio), Tadei, Vučinić, Borijelo (od 63. Menez).

Inter: Žulio Sezar, Majkon, Ranokija, Lusio, Nagatomo, Kambijaso, Stanković (od 90. Mariga), Zaneti, Snajder, Pandev (od 82. Obi), Milito (od 75. Pacini).

 

Ovaj potez bio je ubedljivo najbolje što su gledaoci mogli da vide u ne baš interesantnom i sadržajnom duelu. Inter je bio nešto konkretniji, ali samo do vođstva, dok se u nastavku meča znalački povukao na svoju polovinu i ljubomorno čuvao loptu i vreme. Rezervista Đampaolo Pacini mogao je u finišu utakmice dodatno da „ojača“ pobedu gostiju pred revanš 11. maja na Đuzepe Meaci, ali nije uspeo. Prvi meč polufinala večeras će odigrati Milan i Palermo.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari