Murinjo prati rezultate Dejana Stankovića 1Foto: EPA-EFE/Adam Davy

Više puta je Dejan Stanković govorio o tome koliko je igrački sazreo i taktički se oplemenio dok je Inter vodio Žoze Murinjo. Bile su to uspešne godine velikana iz Milana, oplemenjene tripletom. Prijateljstva izgrađena u tom periodu traju i danas, pa tako ni ne čudi što Žoze Murinjo pomno prati rezultate trenerskog rada svojih nekadašnjih učenika, zaključno sa dostignućima Dejana Stankovića u Crvenoj zvezdi.

Roma večeras dočekuje Speciju u veoma važnom meču u Seriji A. Na klupi gostujućeg tima biće Tijago Mota, nekadašnji fudbaler brojnih vrhunskih klubova, među kojima je bio i Inter i to u periodu kada ga je kao šef struke predvodio Žoze Murinjo.

Bila je to kopča dovoljna da portugalski stručnjak na klupi Rome otkrije koliko je i danas vezan za svoje nekadašnje učenike iz Intera.

„Ljudi misle da smo se nas dvojica upoznali u Interu, kada smo osvojili triplu krunu. Zapravo, upoznao sam ga kada sam u Barseloni trenirao decu. Jasno je da imam lepa sećanja na njega“, poručio je Murinjo, a potom otkrio zanimljiv detalj, koji je usko povezan i sa njegovom trenerskom posvećenošću ali i strašću sa kojom još uvek doživljava fudbal.

„Od mojih bivših igrača koji su počeli da žive teškim životom fudbalskog trenera, pratim njega, Dejana Stankovića, Kristijana Kivua… Svake sedmice pratim šta su uradili sa svojim timovima. Ovoga puta biće drugačije, jer će mi Tijago biti rival“, naveo je Murinjo.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari