Kombinovanim sastavima fudbaleri Crvene zvezde i Vojvodine u neformalnom Superkupu Srbije oprostili su se od ovosezonskog izdanja Jelen Superlige. Ispunjenih apetita, osvojenim šampionatom, odnosno nacionalnim kupom, prikazali su dobru partiju u Novom Sadu, upotpunivši je pravom goleadom u drugom poluvremenu, kada su u uvodnih 19 minuta publiku častili sa četiri pogotka, što je u ukupnom zbiru bio remi između Zvezde i Vojvodine 3:3 (1:0).

Osim po goleadi i prikupljenim novčanim sredstvima za pomoć pogođenima u poplavama, utakmica će ostati upamćena po svojeručnom potpisu sedamanestogodišnjeg Luke Jovića, Zvezdine nade, koji je odmah po ulasku za svega 60 sekundi uspeo da se upiše u listu strelaca.

U odnosu na meč u Novom Sadu, na čak pet utakmica digitron je bio osnovno sredstvo svih protagonista. Posle svakog datog ili primljenog gola računalo se koja će ekipa ispasti, a za takvu namenu internet je bio najvažnije pomagalo.

Prava zavrzlama dogodila se već u prvom poluvremenu meča u Ivanjici. Javor je u duelu sa Napretkom na odmor otišao sa neverovatnim vođstvom – 4:3 (4:3), koje im na kraju nije donelo opstanak, kao i Slobodi, koja je u Užicu protiv Voždovca nakon prvog poluvremena bila u zaostatku, koji je na kraju meča imao drugoligaški predznak – 1:0 (1:0).

Rad je pobedom nad Spartakom – 2:1 (2:0) uspeo da dođe do baraža gde će se sastati sa Metalcem za poslednje mesto u elitnom rangu. Donji Srem je minimalnom pobedom protiv OFK Beograda na Karaburmi – 1:0 (0:0) ostao u najelitnijem rangu, baš kao i Radnički iz Kragujevca, remiziravši sa Jagodinom – 1:1 (1:1).

U ostalim mečevima Partizan je pobedio Čukarički – 2:0 (0:0), a istim rezultatom Radnički je u Nišu bio bolji od Novog Pazara, koji je utakmicu završio sa čak dva igrača manje, zbog crvenih kartona.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari