Renovira se Infektivna klinika u Nišu: Klinički centar izdvojio 70 miliona dinara 1Foto: V. Torović/ Danas

Klinika za infektologiju Univerzitetskog kliničkog centra Niš biće renovirana, a UKC je za tu namenu izdvojio 70 miliona dinara.

Prema odluci UKC, u Infektivnoj klinici biće kompletno zamenjena vodovodna i kanalizaciona mreža, nabavljene nove sanitarije, te obavljeni prateći građevinski i elektro radovi.

“Takođe je neophodno otkloniti oštećenja nastala zbog prodora atmosferske vode u prostorije Klinike sa oštećenih neprohodnih terasa (jug i sever) i prohodne terase uz bolesničke sobe (na drugom spratu) zapadnog dela klinike”, navodi se u tenderu.

Kako je navedeno, potrebno je izraditi i projektnu dokumentaciju za sve te radove.

Zainteresovani izvođači radova ponude mogu slati do 23. novembra.

Infektivna klinika je podnela veliki teret tokom epidemije kovida 19, a delimično je sanirana u avgustu 202o. godine, kada je reorganizovano centralno razvođenje gasova.

Neposredno pre te sanacije, lekari ove klinike su u pismu predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću ukazali na loše uslove rada, među kojima je i nedostatak centralnog razvoda gasova, zbog čega su “medicinske sestre i tehničari prinuđeni da po ceo dan i noć kotrljaju boce sa kiseonikom po klinici, pa im malo vremena ostaje za terapiju i negu pacijenata”.

Direktor Infektivne klinike Miodrag Vrbić i uprava UKC su tada ocenili da je pismo “zlonamerno” i “nekorektno”, a da su lekari izneli „poluistine“.

 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari